Krátko o "urazených egách progresívcov a liberálov na Devíne"
08 | 07 | 2024 I Ivan Brožík

Titulok mal presne znieť - na doplnenie: "URAZENÉ EGÁ PROGRESÍVCOV A LIBERÁLOV PO PRÍHOVORE ROBERTA FICA NA DEVÍNE". Tak nazval svoj status na sociálnej sieti Marián Kéry.

Autor ho napísal s odstupom času, aby tak, ako tvrdí - vnímal "oveľa intenzívnejšie to, čoho sme boli svedkami v piatok, 5. júla, na hrade Devín."

Tento sviatok má podstatne širší rozmer ako len ten náboženský

"Je to sviatok celého slovenského národa, celého Slovenska, ale aj celého slovanstva.” Pripomína Marián Kéry a pokračuje: "Počuť práve z úst slovenského predsedu vlády, ktorý sa len pred 52 dňami dotkol majestátu smrti, o dôležitosti významu spirituality a duchovných hodnôt pri budovaní a spravovaní štátu, akoby minimálne zdvojnásobovalo význam týchto myšlienok."

Progresívnu ideológiu, ktorú šíria politici a ich médiá, treba zastaviť

"Ako sociálne cítiaci politik, ktorý obhajuje tradičné hodnoty, sa hlásim k tomu, aby sme, ak to bude potrebné, v tomto boji proti nezmyselnému progresivizmu išli opäť aj cez zmenu ústavy, tak, ako sa to stalo pred niekoľkými rokmi, keď SMER-SSD presadil do Ústavy Slovenskej republiky definíciu manželstva ako zväzku muža a ženy."  vyhlasuje Marián Kéry.

Fico "pichol do osieho hniezda"

Politik Smeru ďalej v statuse pokračuje úvahou: "Musel to byť naozaj veľmi silný a hlboký prejav, keď takmer okamžite spustil takú nenávistnú kampaň zo strany nielen Progresívneho Slovenska, ako aj iných predstaviteľov opozície. A nikto sa už veľmi nečuduje, že aj zo strany liberálnych médií na čele s Denníkom N.

Michal Šimečka, šéf strany PS, sa vyjadril, že Fico prejavom, v ktorom ,,prirovnal liberalizmus a progresivizmus k rakovine”, urazil státisíce Slovákov. A ja sa pýtam, v čom ich mal uraziť, pán Šimečka? Neozýva sa tu len práve to vaše urazené ego? Vaša pýcha, dotknutá tým, že vás a vašu povýšeneckú ideológiu, ktorá by roztrhala na kusy naše historické dedičstvo, Slováci opakovane odmietajú?" Zaťal do živého Marián Kéry.

 Progresívny a liberálny tábor nemá zábrany

"Plné ústa slov o zmieri, ale len o takom, ktorý bude reflektovať vaše videnie sveta. Prepáčte, ale toto si môžete nechať. Nie my s vami máme problém. „Násilie a agresivita do našej spoločnosti nepatria a musíme ich odsúdiť,” povedal tiež na Devíne Robert Fico.

Pán Šimečka, vy kedy odsúdite, agresivitu ľudí z progresívneho a liberálneho tábora?"

Okrem vyššie citovaného sa to na záver statusu pýta Marián Kéry.

ZMENÍ SA ÚSTAVA SR? ERIK TOMÁŠ PREHOVORIL!
Strana Hlas-SD je pripravená diskutovať o možnej zmene Ústavy SR, preferuje však neotváranie kultúrno-etických a ideologických otázok, ktoré polarizujú spoločnosť. Vyplýva to z vyjadrenia ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Erika Tomáša... Čítať ďalej
07 | 07 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik