Keď ona je taká milá..., ale
10 | 07 | 2024 I Eka Balaskova

Minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SSD) ešte v poslednej júnovej relácii O päť minút 12 hovoril o stabilizácii, ktorú Slovensko vykazuje podľa Národnej banky Slovenska. Veronika Remišová (Za ľudí / bývalé OĽaNO) si však myslí niečo iné a ako dôkaz používa invektívy.

Kaliňák upozornil na rast slovenskej ekonomiky, ktorý je výsledkom série správnych rozhodnutí. Smer podľa neho pritom nepotrebuje záchranu médií, lebo výsledky doručuje vláda tak, ako to robí každá vláda Smeru. Remišová však hovorí, že Kaliňák klame. Ako dôkazy jeho klamstva uvádza akýsi graf a akési ich údajné narozdávanie peňazí samým sebe. Zabudla na dôvod, prečo „padli“ niekoľkí ministri a čo úplne dorazilo celú Hegerovu vládu?

Stabilizácia ekonomickej situácie

„Národná banka vyhlásila, že ekonomická situácia na Slovensku sa stabilizuje a že nás čaká až trojpercentný rast, ktorý vychádza z toho, že sa zvýšila dôvera aj k samotnému vládnutiu, pretože sme prijali sériu rozhodnutí,“upozornil Robert Kaliňák v nedávnej televíznej diskusii O päť minút 12 s tým, že súčasná vláda chce, aby za ňu hovorili nespochybniteľné výsledky.

Robert Kaliňák: Premiéra čoskoro uvidíme. Nebude to však také jednoduché!
V polovici mája atentátnik spôsobil premiérovi ťažké zranenia, z ktorých sa stále zotavuje. Pomaly a úspešne, no žiaľ – nie bez následkov. Minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SSD hovorí o trvalých následkoch, ktoré premiérovi po atentáte zostanú.... Čítať ďalej
01 | 07 | 2024 | Eka Balaskova

Hovoria za nich činy, nie médiá

„Nepotrebujeme, aby nás zachraňovali médiá. Slováci nie sú hlúpi. Vidia, keď krajina funguje alebo stagnuje a upadá. Po ôsmich mesiacoch vládnutia sú tu prvé pozitívne ekonomické prognózy. Tento fakt potvrdzuje, že razantné kroky vlády majú svoje opodstatnenie a zmysel,“ doplnil Kaliňák v popise k videu.

Smer konsoliduje

„Keď príde Smer, musí vždy konsolidovať po pravicových vládach. Bolo to v roku 2006, bolo to v roku 2012, bolo to aj teraz. Za nás boli najnižšie deficity, vždy sme najúspešnejšie hospodárili,“ pripomína Kaliňák. Ten však podľa Remišovej v tom, že súčasná vláda stavia Slovensko na nohy, nehorázne klamal.

Perlí a pení

„Súčasná vláda má v polovici roka najvyšší schodok štátneho rozpočtu v histórii Slovenska, pretože  títo neschopní babráci nedokážu hospodáriť a efektívne riadiť štát! Ľudí ožobračujú - zvýšili ľuďom viac ako 900 poplatkov, zdvihli dane,  zrušili zdravotné benefity, dotácie, ktoré majú ísť farmárom prideľujú svojim poslancom,“ rozčuľuje sa bývalá ministerka investícií, čo netuší výšku DPH, na Facebooku.

Facebook / Veronika Remišová

Nedávali sebe!

„Aby toho nebolo málo,  sami sebe si nadelili dvojnásobné platy a doživotné papalášske renty! Za našej vlády v roku 2022 sme mali schodok viac ako  2x  nižší a to sme museli riešiť tri veľké krízy a viac ako miliardu eur sme dali na pomoc ľuďom s energiami. No na rozdiel od tejto arogantnej a antisociálnej vlády sme nedávali  sami sebe, ale verejné zdroje sme dávali na podporu ľudí,  rodín a na rozvoj Slovenska,“ pení ďalej Remišová a prikladá aj graf.

Boj proti korupcii im neveria hádam už ani stoličky, na ktorých sedia
Domček z karát vybudovaný na dôvere občanov a budovaní imidžu bojovníkov proti korupcii sa začína rozpadať. Ten rozpad majú na svedomí podľa 1.pluska.sk samotní aktéri, nominanti tohto hnutia. Starostka Kuneradu je poslankyňou NR SR za OĽaNO.... Čítať ďalej
22 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Nedávali sebe?

Starostka Kuneradu Monika Kavecká, bývalá poslankyňa za OĽaNO bola obvinená zo zločinu machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe. „...Starostka najprv prenajala pozemky súkromnej firme, a potom v súťaži, ktorá podľa nás bola fiktívna, povedala, že nájomné byty sa môžu stavať iba na tejto konkrétnej parcele," napísala o Kaveckej prípade Nadácia Zastavme korupciu. Remišová zabudla tiež na kauzu dotácie na chov ošípaných štátneho tajomníka ministerstva pôdohospodárstva Kyseľa, MOMky, ktoré vlastnil a zároveň o nich na MZ SR rozhodoval jeden človek, prípadne dotácia od ministra Budaja firme ministra Vlčana.

Takže Remišovej „Zdieľajte, pretože klamstvá vládnej koalície šíria všetky ich spriaznené médiá,“ platilo o koalícii, v ktorej sama sedela a v strane, s ktorou sa dostala do parlamentu, snáď dvojnásobne.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik