Hlas ľudu: REAKCIA na článok „Ancikrist Fico“, alebo ako to na púti Matovič schytal
08 | 07 | 2024 I Mária Škultétyová

Články pána Brožíka mám rada. Obzvlášť tie autorské. Ale zaujal ma aj ten, v ktorom prináša Matovičov aktuálny príspevok. Celé  je to vlastne Igorov zážitok z levočskej púte, sprostredkovaný ako krátky rozhovor kňaza s Matovičom, pretkaný komentármi IM.

O čo ide

Rozhovor začal kňaz. Prihovoril sa Matovičovi s tým, že pochválil premiérov prejav na Devíne. Najmä slová o homosexualite. Do Igora vošiel jed.  Z Fica sa vykľul ancikrist a zlodej, ktorý síce bojuje proti LGBT, ale s buzi Pellegrinim je to falošný boj. Dokonca z Fica urobil aj vraha, keď povedal,  že mnohé ženy sa rozhodli zabiť svoje deti len preto, že je zlodej, ktorý ich okradol o miliardy. Keď mu nedokázal oponovať, vytiahol tromf, ktorý Igor čakal. Tým tromfom bola vakcinácia a myšlienka, že ľuďom tie vakcíny strašne ublížili. Ale túto  odpoveď si Igor podľa vlastných slov užil: “Áno vakcíny veľmi veľa ľuďom pomohli a bolo ich výrazne viac, ako tých, ktorým ublížili. Tak isto pomohli, ako tých možno 30 vakcín, ktorými vás od malička chránili rodičia a lekári pred hnusnými chorobami.”

A potom prišlo KO. Akože Igor je strašne neúprimný človek, načo ho on zas „úprimne“ nazval bludárom v kňazskom rúchu.

No a záverečnú časť si vychutnajte priamo v Matovičovom podaní:

 “To čo hovoríte? Vy nazvete katolíckeho kňaza bludárom?” Odpovedám: “Áno, ste podľa mňa bludárom.” Reaguje: “To chcete, aby som zverejnil v masmédiách, že ste katolíckeho kňaza nazvali bludárom?” Hovorím: “V pohode. Poslúžte si. Vaše názory z vás robia bludára, bez ohľadu na to, či ste alebo nie ste kňaz. ” Nahnevaný povedal posledné: “Vy ste strašne nebezpečný človek!” … a odišiel spovedať.

Bodkou za celým statusom je priznanie. Môžeme to nazvať aj vyznaním, v ktorom Igor priznáva, že má rád takéto vyšpičkované rozhovory, vyzliekanie donaha.

Nedalo mi nereagovať

K reakcii ma podnietil nielen samotný obsah, ale aj komentár jedného čitateľa, ktorý píše: totálne vymyslená báchorka človeka s mentálnou úrovňou škôlkara.

Nie som ani psychológ a nie som ani katolíčka, aby som sa vyjadrovala k púti.

Ale myslím si, že púť sa koná na posvätnom mieste a pre katolíkov je to niečo sväté. Znevažovať ju takými rečami, ako to robil Matovič, je zneuctenie  a znesvätenie samotnej púte a jej miesta. Človek by sa tu mal utiekať k modlitbám a nie k nenávisti a útokom. To skutočný kresťan nerobí. Pravý kresťan sa tu rozpráva s Božím Synom a jeho Matkou. Prosí o milosť a odpustenie.

Z toho mi vychádza, že Matovič sa za kresťana len vydáva, no v skutočnosti je to pokrytec bez lásky k blížnemu. Jeho Desatoro je ubližovať tým, čo v živote niečo dosiahli.

Nie som ani psychológ či psychiater,  aby som hodnotila jeho duševné zdravie. Ale pripadá mi to tak, že za každú cenu chce byť v centre pozornosti. Jeho maličké ego veľmi trpí tým, že pre Slovensko nič neznamená. Že je nula, že je totálne nič. Že tu máme ľudí, ktorým on nesiaha ani po podrážky topánok. Práve oni sa dostávajú do centra jeho nenávistnej pozornosti.

Svoje „velikášstvo" po totálnej porážke a úpadku pretavil do názvu svojho hnutia. Z obyčajných ľudí  a nezávislých osobností  hnutie nazval honosným názvom Slovensko.

Okrem obsahu ma zaujal aj komentár čitateľa o vymyslenej báchorke človeka s mentálnou úrovňou škôlkara.

Nejdem špekulovať o tom, či je to blud , alebo svoj príbeh založil na pravde. Ak mám pravdu povedať, čudovala by som sa kňazovi, ktorý sa mu prihovoril. Aj keď kňazi medzi ovečkami nerobia rozdiely. Ale keď poznáme správanie a slovník Igora Matoviča, ja byť kňazom, nevšimnem si ho a neprihovorím sa. A pokiaľ poznáme  divokú fantáziu Igora Matoviča, s názorom čitateľa o vymyslenej báchorke možno len súhlasiť. Treba vymyslieť niečo, čo osloví masy, len aby sa o ňom hovorilo.

Hlas ľudu: Heger sa našiel. Neuveríte, čo robí
Dlho som o ňom nepočula. Myslela som, že po volebných debakloch a dlhoch chodí po Slovensku a žobre, aby strana zaplatila dlhy. Alebo že zaliezol, kam patrí - k potkanom do kanála. Poviem to úprimne, mne nechýbal. Ale suseda demokratka sa furt po... Čítať ďalej
07 | 07 | 2024 | Mária Škultétyová

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik