"Ancikrist Fico", alebo ako to na púti Matovič schytal
08 | 07 | 2024 I Ivan Brožík

Slávnostnou odpustovou svätou omšou v nedeľu vyvrcholila tradičná púť na Levočskej Mariánskej hore. Celebroval ju spišský diecézny biskup František Trstenský. Svoje zážitky z nej na sociálnej sieti prezentoval aj pútnik Igor Matovič.

Názor Igora Matoviča publikujeme bez obsahového zásahu.

_____________________________________

Ancikrist Fico a bludár v kňažskom rúchu

"… boli sme s rodinkou na púti na Marianskej hore. Nie medzi politikmi v prvých radách, ale medzi obyčajnými ľuďmi, kde nám aj počas rokov minulých bolo najlepšie.

Po omši ma zastavil kňaz v rehoľnom habite so slovami: “To bol ale úžasný prejav premiéra na Devíne! Presne pomenoval to najväčšie zlo dnešnej doby - homosexualitu a ja som ako kňaz mu až závidel jeho výrečnosť!”. Spýtal som sa ho: “To myslíte prejav toho ancikrista Fica? Veď to je z jeho strany len divadlo pre naivných. Človek, čo nedodržuje ani jedno z prikázaní, sa za Boha len falošne skrýva.

Nie, že by lgbtipropaganda nebola zlom, ale Fico je ancikrist, svojimi skutkami to za 12 rokov pri moci dokázal a vy veľmi dobre viete, že podľa skutkov ich poznáte. A bojovať proti homosexualite s buzi Pellegrinim, to teda úprimné nie je.” On pokračoval: “

Ako to hovoríte o premiérovi? Aký ancikrist? Viete, čo to znamená?”

Hovorím: “Viem, kto je ancikrist a Fico ním je. Nehovorte mi, že si ako kňaz neuvedomujete, že tie rozkradnuté miliardy z nášho spoločného spôsobili zabitie tisícok nenarodených detí! Keď Fico ukradol, rodinám potom nedal a mnohé ženy sa preto rozhodli pre zabitie nevinných. To je Ficova zodpovednosť!”

Keď videl, že tomu sa ťažko oponuje, vytiahol tromf: “Počkajte, ponáhľam sa spovedať a teraz uvidím, či má zmysel sa s vami vlastne o niečom baviť. Povedzte mi, to vážne si myslíte, že vakcinácia pri kovide niekomu pomohla? Lebo ľuďom tie vakcíny strašne ublížili!”

Trochu som túto tému akosi čakal a odpoveď som si užil: “Áno vakcíny veľmi veľa ľuďom pomohli a bolo ich výrazne viac, ako tých, ktorým ublížili. Tak isto pomohli, ako tých možno 30 vakcín, ktorými vás od malička chránili rodičia a lekári pred hnusnými chorobami.”

Po tejto replike sa mi rozhodol dať KO: “Vy ste ale veľmi neúprimný človek!” Usmial som sa na neho: “Ja a neúprimný? Práve naopak. Ja nie som neúprimný, ale vy, ak máte takéto názory, ste bludár v kňažskom rúchu, prepáčte úprimnosť.”

Akoby do neho vošlo 100 čertov: “To čo hovoríte? Vy nazvete katalíckeho kňaza bludárom?” Odpovedám: “Áno, ste podľa mňa bludárom.” Reaguje: “To chcete, aby som zverejnil v masmédiách, že ste katolíckeho kňaza nazvali bludárom?” Hovorím: “V pohode. Poslúžte si. Vaše názory z vás robia bludára, bez ohľadu na to, či ste alebo nie ste kňaz.” Nahnevaný povedal posledné: “Vy ste strašne nebezpečný človek!” … a odišiel spovedať.

Vcelku emočne vyšpičkovaná debata. Mám také rád. Vyzliekajú ľudí donaha. Hocičo mi môžu ľudia vyčítať, ale neúprimnosť určite nie. Ak by som ňou trpel, ešte dnes som premiérom. Čo na srdci, to na jazyku. Bez ohľadu na to, či je voči mne človek v rúchu či bez … a tak si myslím, že je to správne. Áno, robím si tak život ťažším, ale ľahšie sa mi tak žije so svedomím.

ps. Ďakujem tisíckam obetavým kňazom a rehoľným sestrám za ich poctivý život pre druhých. Ste obdivuhodní ľudia a že sa medzi vami vyskytne aj pár bludárov, nič na mojom obdive voči vám nemení. 

___________________________________________

Čítali ste príspevok, ktorý na sociálnej sieti pri príležitosti Levočskej púte uverejnil Igor Matovič. Do jeho obsahu redakcia HD nezasiahla.

Naďova nedeľno-nočná Čiernohorská mora
Vraj - vidia to aj v Čiernej Hore, zjavne sa spotil od hrôzy Jaro Naď pri čítaní vraj "vplyvného titulu". Odvoláva sa na web z Čiernej Hhory vijesti.me. "Slovensko plným plynom k autoritarizmu" "To je nadpis článku v rešpektovaných novinách."... Čítať ďalej
08 | 07 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik