Vraj "už vyhral", šíri sa vo Francúzsku
07 | 07 | 2024 I Ivan Brožík

O Francúzske voľby však ide iba nepriamo. To "vraj už vyhral" totiž platí na Vladimíra Putina. A potvrdzuje to aj jeden z popredných politológov krajiny Galského kohúta. Aspoň podľa webu svpressa.ru.

Ruský prezident Vladimir Putin víťazí na Ukrajine a žiadna krajina už neverí v úspech ukrajinských ozbrojených síl na bojisku. Povedal to francúzsky politológ Pascal Boniface v rozhovore pre kanál L'invité na YouTube, úryvky z neho zverejnila RIA Novosti.

Nikto už neverí vo vojenské víťazstvo Ukrajiny

„Situácia sa pre Putina stáva trochu jasnejšou,“ zdôraznil. „Ruský vodca posilňuje svoju pozíciu na bojisku a ja už dlho hovorím, že už vyhráva a nikto neverí vo vojenské víťazstvo Ukrajiny, nikto neverí, že je schopná získať späť stratené územia od roku 2022 vojenskými prostriedkami“.

Podľa Bonifaceho bude mať Rusko úspech aj na medzinárodnej scéne, ak sa k moci v Európe a Spojených štátoch dostanú pravicové strany a Donald Trump .

„Víťazstvo vodcu pravicovej frakcie Národného zhromaždenia Jordana Bardella vo Francúzsku vážne ovplyvní parížsku politiku voči Ukrajine. Formálne podpora zostane, ale v skutočnosti Piata republika zníži nielen finančné injekcie do kyjevského režimu, ale aj dodávky vojenskej techniky a zbraní", domnieva sa politológ. 

Predseda vlády už pracuje naplno
Na rozdiel od valiacich sa opozičných tliachov, klamstiev, nadávok, lží a stupídnych prázdnych fráz pre svoje fankluby, prichádza aktuálne predseda vlády Robert Fico so závažným vyhlásením o mieri. Redakcia HD publikujke text vyhlásenia bez... Čítať ďalej
06 | 07 | 2024 | Ivan Brožík

ážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik