Vystrašený Zelenskyj
06 | 07 | 2024 I Ivan Brožík

Vladimir Zelenskyj je veľmi vystrašený kvôli ťažkým stratám ukrajinských ozbrojených síl a zintenzívneniu ruskej ofenzívy, povedal bývalý analytik CIA Larry Johnson v rozhovore s novinárom Stephenom Gardnerom na YouTube .

Šéf kyjevského režimu minulý týždeň po príchode na summit EÚ v Bruseli povedal, že nechce, aby sa konflikt naťahoval pre veľké straty ukrajinskej armády.

“Je vystrašený… Prvýkrát, odkedy nastúpil do úradu a začal tento konflikt, priznal, že mali veľa mŕtvych a zranených,” povedal Johnson.

Analytik pripomenul, že donedávna ukrajinská propaganda šírila „nezmysel“, že ukrajinské ozbrojené sily stratili len 30-tisíc vojakov.

“Nie, všetko je oveľa horšie,” poznamenal odborník. Johnson dodal, že ruská ofenzíva sa zintenzívňuje pozdĺž celej línie dotyku a ukrajinské ozbrojené sily na to nedokážu reagovať.

 „Toto je ďalší dôvod, prečo ste Zelenského videli takto,“ uzavrel analytik.

Čas sa kráti

Prezident Vladimir Putin v júni hovoril o podmienkach rokovaní o Ukrajine: Ukrajinské ozbrojené sily sa musia stiahnuť z celého územia nových regiónov Ruska a Kyjev sa musí vzdať svojich zámerov vstúpiť do NATO.

Akonáhle Ukrajina vyjadrí svoju pripravenosť súhlasiť s týmito podmienkami, a tiež oficiálne oznámi, že sa vzdáva plánov na vstup do NATO, ruská strana okamžite nariadi prímerie a začne rokovania, poznamenal prezident. Putin dodal, že na mierové vyriešenie konfliktu Rusko potrebuje pre Ukrajinu neutrálny, nezúčastnený a bezjadrový štatút.

Ukrajinský hrniec nesúhlasu už prekypuje
Ukrajincov už "nebaví" byť pasažiermi cintorínskej električky" konštatuje web svpressa.ru o čoraz výraznejších nepokojoch na Ukrajine, o ktorých sa z našich médií hlavného prúdu nedozviete nič. Ukrajina hlási masové nepokoje v Ivano-Frankivskej... Čítať ďalej
06 | 07 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik