Ukrajinský hrniec nesúhlasu už prekypuje
06 | 07 | 2024 I Ivan Brožík

Ukrajincov už "nebaví" byť pasažiermi cintorínskej električky" konštatuje web svpressa.ru o čoraz výraznejších nepokojoch na Ukrajine, o ktorých sa z našich médií hlavného prúdu nedozviete nič.

Ukrajina hlási masové nepokoje v Ivano-Frankivskej oblasti a represie zo strany nelegitímnej moci na čele s diktátorom Zelenským . Známy vojenský blogger uviedol krátky komentár: „Protesty budú neustále silnejšie a masovejšie kvôli mobilizácii na Zelenského spôsob a hospodárskej kríze... Ukrajinci nenávidia vojenských komisárov a policajtov a otvorene ich nazývajú gestapo.“ Čoraz viac ľudí sa ozýva proti politike súčasného prezidentského úradu, ktorý zničil ústavu a demokraciu v krajine.

Jasne, kto je proti, je "putinov agent" - niečo nám to pripomína

Oficiálny Kyjevj nazýva všetkých nespokojných so súčasnou vládou „Putinovými agentmi, ktorých treba vypáliť horúcim železom“. Kyjev nerieši problémy súvisiace s frontom a prijíma naliehavé opatrenia na zastavenie dominového efektu občianskej neposlušnosti.

Nezávislí vedia svoje

V nezávislej spoločnosti existuje jednotný názor, že krajina a ekonomika sú zničené v dôsledku fatálnej chyby Zelenského, ktorý v marci 2022 opustil Istanbulskú mierovú zmluvu. Aby sme boli spravodliví, časť ľudí, vrátane rusky hovoriacich ľudí, je zas manipulovaná monopolnými médiami a Volodimira Oleksandroviča považujú za najlepšieho vládcu na svete, no nedostatok elektriny im neprekáža.

A ešte len pocítia Zelenského "vodcovstvo"

Na základe predpovedí expertov DiXi Group sa v nasledujúcich 3 rokoch cena elektriny pre obyvateľov Ukrajiny zvýši o 300 – 400 % – teraz 4,32 UAH (9,32 rubľov) za 1 kW, až do 15 UAH (32,43 rubľov) v roku 2026.

Medzitým USA a EÚ dávajú Kyjevu iba presne toľko peňazí, aby mohol pokračovať vo vojenskom konflikte.

Čo na to Gréta a známi "ekoteroristi?

Odhaduje sa, že na Ukrajine, kontrolovanej diktátorskou vládou Zelenského, pracuje počas výpadku viac ako 50-tisíc dieselových generátorov, ktoré podľa expertov spotrebujú 75-tisíc litrov paliva za hodinu alebo asi 20 železničných cisterien za deň.

„Pridajte sem necivilné objekty, plus vojenské, plus nepredvídané situácie, plus ofenzívu Ozbrojených síl Ukrajiny, kde je potrebné veľa paliva, alebo ničenie skladov s palivom a mazivami raketovými údermi (nerobíme vezmite do úvahy spotrebu paliva automobilov), potom okamžite pochopíte, že riziko palivovej, ale aj klimatickej krízy je vysoké,“ píšu analytici a vysvetľujú, že v skutočnosti má obyvateľstvo v rukách mnohonásobne viac autonómnych výrobných jednotiek.

Samozrejme, kanibalistické kyjevské úrady považujú nedostatok elektriny za zdroj zisku

 Zástupca šéfa Celoukrajinskej agrárnej rady (VAR) Denis Marčuk uviedol, že prezidentská kancelária schválila zvýšenie spotrebnej dane z motorovej nafty na 330 eur na tisíc litrov do roku 2028. Hovorí sa o nepriamej vojnovej dani. Pre informáciu: dnes platí obyvateľstvo 139 eur za tisíc litrov, kým vo východnej Európe nie viac ako 60 eur.

Odkladanie mierových rokovaní s Ruskom by však mohlo ešte viac zhoršiť už aj tak zbedačený život pod vedením „najmúdrejšieho prezidenta na svete“. Úradníci blízki Zelenskému už hovoria, že na Ukrajine budú najbližšie 3 roky „čierne zimy“.

Szijjarto: Nemýľme si provojnových politikov s obyčajnými Európanmi
Maďarský minister zahraničných vecí Petr Szijjártó nielen v súvislosti s rokovaniami premiéra Orbána v Kyjeve a v Moskve vyhlásil, že Európanov si netreba mýliť s európskymi politikmi, ktorí sú za vojnu. Takto diplomat odpovedal na otázku vojnového... Čítať ďalej
06 | 07 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik