Preteky v kydaní hnoja na oslavy C+M
06 | 07 | 2024 I Ivan Brožík

Čakal som, že budú ohlasy, čakal som opozičný sabat. Ale to, čo prišlo, som naozaj až v takej miere nečakal. Svätý Cyril a svätý Metod si to doslovali "zlízli". Nenávisť opozície, ktorá všade a vždy síce kričí za "inakosť", ale nenávisť k všetkému inému, ako sú jej mocenské a ideologické fantasmagórie už presiahla vrchol a dnes sa  ukazuje v instantnej podobe. Koncentrovanej. 

Môžem sa iba pousmiať nad tým, ako jeden predstaviteľ opozície na sociálnej sieti píše, aká hnusná a nespoločenská je koalícia, ak opozíciu na Devín nepozvala a druhý, v tej istej hodine zas naduto píše, že kašle na pozvánky koalície, ktoré mu poslala s ponukou prísť na Devín. Lož je ich pracovnou metódou presne v príklade, keď ministerka kultúry verejne deklaruje, že sa bude stretávať s povereným riaditeľom STVR, aby konzultovali výlučne ekonomické otázky média a "najspravodlivejšia" z opozičníčiek napíše na FB - že "toto je verejnoprávnosť, keď si ministerka bude predvolávať povereného riaditeľa STVR, aby mu diktovala obsah vysielania. Lož ako vyšitá a ona sa za to nezahanbí.

Káčerove výpotky o pupákoch sa nedajú komentovať

Primitivizmus sa nedá ničím zakryť, ani figovým listom, ani trápnym pokusom o iróniu, ani zlobou a nenávisťou. Ten bol, je a bude. Galkove pokusy o blazeovanosť tiež v kontexte jeho väčšiny statusov a jazyka, ktorý v nich volí, netreba ani komentovať. A feldvébel Naď? Ten sa teraz predháňa so Šeligom, kto si na oslavy na Devíne hodí väčší "chracheľ". Jeden tak, ako obvykle, Naďovsky, druhý zas - ako vravievala moja stará mama, milučký ako "včela madom osr...tá. Lenže, aj včely majú žihadlá a aj včely majú jed.

Naďovsko-Šeligovské pastorále

Prvý menovaný začína: 

"Ja k tomu dodám tým svojím jazykom, že Fico je stelesnené zlo, ktoré našej vlasti nikdy nič dobré neprinieslo. Dlho som rozmýšľal, čo napísať na to jeho včerajšie odporné divadlo plné nenávisti a útokov a faloše a zneužívania dvoch vierozvestcov, ktorých takí ako Fico počas ich života urážali, že prinášajú zo zahraničia len zlo na naše územie. (Netrápte sa z pochopením obsahu, čas sa dá využiť užitočnejšie.)

"A napadlo mi iba jedno: história sa s ním síce určite vyrovná, ale dovtedy ho musíme poslať do tej histórie my. Spoločne ako národ ho poslať kadeľahšie, pretože dovtedy tu narobí ešte veľmi veľa zla a ublíži obrovskému množstvu ľudí…" Píše do histórie už poslaný Naď.

Druhý menovaný zvolil iný slovník:

"Ide sa stavať hrádza. Nie proti chudobe, zlodejine alebo beznádeji. Hrádza to bude proti slobodnej a autentickej diskusii (bola ňou cenzúra, pán Šeliga a vypínanie webov za "vašej" vlády?), hrádza, ktorá sa bude oháňať krížom, aby zakryla zlodejinu a prehnitosť systému. Ako chlieb a hry v Ríme." Píše Juraj Šeliga.

Demagógia najvyššieho zrna

Šeliga tiež pripomína, že "vládni predstavitelia, oddelení na hornom nádvorí, kým bežní občania dole na dolnom, hovoria o pochopení a zmieri." A čo tak spomenúť si na Handlovú, kde neboli nijako oddelení a sektársky fanatický a nemysliaci prívrženec opozície, plný nenávisti, vyvolávanej permanentne svojimi politickými idolmi  a rozvratom z opozičných námestí iba náhodou nezavraždil premiéra." Nuž, ten teroristický čin asi pán Šeliga, naopak od Devína, považuje za akt "pochopenia a zmierenia".

Ak tu tečie nenávisť prúdom silnejším,

ako voda Niagarských vodopádov, tak napríklad od včera na profiloch opozičným politikov táto nenávisť pustoší všetky nádeje na pochopenie a zmierenie. Je to patologická primitívna živočíšna a už ničím nezakrývaná nenávisť. Už len čakať, kedy po predsedovi vlády prívrženci opozície začnú na verejnosti páliť aj do voličov koalície.

A toto vôbec nie je za vlasy pritiahnutá vízia Slovenska.

Bandera áno, Tiso nie: Európa má dva metre na históriu
Vladimír Palko vo svojom najnovšom článku na stránke Slovensko-ruskej spoločnosti ostro kritizuje dvojaký meter, ktorý Európa uplatňuje pri hodnotení kontroverzných historických postáv. Kým pomenovanie uličky po Jozefovi Tisovi je v EÚ neprípustné,... Čítať ďalej
06 | 07 | 2024 | Bari Zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik