Postavme sa za mier
06 | 07 | 2024 I Ivan Brožík

"Prešlo len niekoľko týždňov, kedy predsedu vlády Slovenskej republiky takmer zavraždil opozičný aktivista pri bezprecedentnom teroristickom útoku. A on sa vrátil. Prišielna Devín ukázať celému národu, že pri obrane Slovenska neustúpime. Budeme brániť zdravý rozum, budeme brániť normálnosť." Píše na sieti Telegram Ľuboš Blaha. 

"Robert Fico to povedal jasne - je rustikálny sociálny demokrat. A vždy bude robiť všetko preto, aby prebúdzal ľavičiarov v celej Európe. Taká je naša úloha. Jeho výzva je jasná - poďme postaviť hrádzu pred zvrátenými progresivistickými ideológiami. Poďme postaviť hrádzu liberálnym extrémistom." Pokračuje autor statusu.

Progresivizmus sa na Západe šíri ako rakovina. A my musíme povedať - stačilo!

"Bráňme si naše cyrilometodské tradície, bráňme si Slovensko. Roberta Fica takmer zavraždili, aby mu v tom zabránili, no on sa vrátil, aby našu vlasť chránil. Vrátil sa, aby chránil mier. A povedal to za nás všetkých - fandíme maďarskému premiérovi Viktorovi Orbánovi, ktorý išiel do Moskvy hovoriť o mieri. Áno, Viktor Orbán hovorí v Moskve aj za nás. Chceme dobré vzťahy s Ruskom, chceme slovanskú vzájomnosť, chceme zastavenie vojny. 

Viktor Orbán je pravičiar, my sme ľavičiari. Nikdy nebudeme patriť do tých istých straníckych rodín. Ale to neznamená, že nemôžeme robiť spoločne všetko pre mier a národnú suverenitu.

Premiér Robert Fico veľmi jasne zdôraznil,

že Slovensku dnes nepomôže žiadne falošné zmierovanie. Opozícia prejavy zmierenia považuje za slabosť. Keby bol spáchaný atentát na niektorého z nich, tak by tu už bola občianska vojna. 

Ale keďže chcel opozičný aktivista zavraždiť predsedu Smeru, tak sa liberáli tvária, že to zahoďme za hlavu. A vraj nie oni, ale my sa máme kajať.

Robert Fico je príliš skúsený politik,

aby im sadol na lep. Jeho výzva sa zapíše do dejín - ideme stavať veľkú hrádzu proti progresívnemu extrému!" 

"Sme slovenskí ľavičiari a budeme brániť zdravý rozum, spravodlivosť a mier"

 "Nám nikto nebude diktovať, čo máme robiť - Robert Fico to dobre vie. Opoziční politici nevedia bez papiera predniesť ani trojminútovú zdravicu. Robert Fico dal bez papiera zásadný historický príhovor. Ešte aj s recitáciou Rúfusovej básne o mieri. A to všetko po tom, čo sa ledva vystrábil z ťažkých zranení po atentáte."

Končí svoj text na sieti Telgram europoslanec Ľuboš Blaha.

Bandera áno, Tiso nie: Európa má dva metre na históriu
Vladimír Palko vo svojom najnovšom článku na stránke Slovensko-ruskej spoločnosti ostro kritizuje dvojaký meter, ktorý Európa uplatňuje pri hodnotení kontroverzných historických postáv. Kým pomenovanie uličky po Jozefovi Tisovi je v EÚ neprípustné,... Čítať ďalej
06 | 07 | 2024 | Bari Zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik