Biden: "Som hrdý, že som prvá černošská žena"
06 | 07 | 2024 I Ivan Brožík

Americký prezident Joe Biden podľa webu cz24.news vyhlásil, že je hrdý na to, že bol prvou černošskou ženou, ktorá kedy slúžila s černošským prezidentom. Pravdepodobne tak spojil svoju pozíciu viceprezidenta, ktorú vykonával v rokoch 2009 až 2017 za prezidentstva Baracka Obamu, s pôsobením terajšej viceprezidentky Kamaly Harrisovej, ktorá je skutočne prvou černošskou ženou, ktorá pôsobí v tejto úlohe v Bielom dome. O ďalšom z radov zmätených výrokov informoval britský denník The Telegraph.

Ako Barack Obama, tak aj Kamala Harrisová sa skutočne zapísali do americkej histórie. Obama sa v roku 2008 stal vôbec prvým černošským americkým prezidentom a Harrisová o 12 rokov neskôr prvou černošskou viceprezidentkou. Biden bol viceprezidentom v rokoch 2009 až 2017 a všetky tieto tri skutočnosti preplietol dohromady v rozhovore pre filadelfskú rozhlasovú stanicu Wurd.

Bože môj, už ho dajte do dôchodku!

"Mimochodom, som hrdý na to, že som, ako som povedal, prvý viceprezident, prvá černošská žena, ktorá slúžila s černošským prezidentom," vyhlásil americký prezident podľa britského denníka.

Podobné prešľapy nie sú u Bidena ničím novým a prispievajú k pochybnostiam o jeho duševnej kondícii. Sledované sú tak vo vzťahu k jeho súčasnému mandátu, ako aj kvôli tomu, že ho chce na jeseň vo voľbách obhajovať.

Pár postrehov

Napríklad v marci sa Bidenovi podarilo zameniť Ukrajinu s Afganistanom a Irakom. „Amerika urobila chybu. Išli sme za (Usámom) Bin Ládinom, kým sme ho nedostali. Ale nemali sme chodiť na Ukrajinu,“ povedal Biden, než sa opravil. „Nemali sme ísť do celej tej veci v Iraku a Afganistane. To nebolo nutné,“ uviedol podľa CNN osemdesiatjedenročný šéf Bieleho domu.

Biden nepresvedčil ani v debate proti Donaldovi Trumpovi na konci júna. Kritici hovoria o prezidentovom prepadáku, iní ho vyzývajú, aby svoju kandidatúru stiahol. Biely dom jeho slabý výkon okomentoval s tým, že bol prechladnutý a mal nádchu.

Nie je v tom sám

Ani Bidenov 78-ročný súper Trump s prerieknutiami nezaostáva. Napríklad vlani v októbri mesto Sioux City v Iove zamenil za lokalitu Sioux Falls. Tie ale ležia o 140 kilometrov ďalej v inom federálnom štáte, v Južnej Dakote, uviedol denník The New York Times. V septembri sa Trump zase pustil do Bidena so slovami, že jeho „nekompetentnosť“ privedie svet do druhej svetovej vojny. Tá však skončila v roku 1945.

Pri výpočte svojich úspechov predtým tiež Trump spomenul, ako v roku 2016 vo voľbách „porazil Obamu“. V skutočnosti bola jeho vyzývateľkou Hillary Clintonová. Na Izrael potom podľa neho namiesto Hamasu zaútočil "hummus".

Vystrašený Zelenskyj
Vladimir Zelenskyj je veľmi vystrašený kvôli ťažkým stratám ukrajinských ozbrojených síl a zintenzívneniu ruskej ofenzívy, povedal bývalý analytik CIA Larry Johnson v rozhovore s novinárom Stephenom Gardnerom na YouTube . Šéf kyjevského režimu... Čítať ďalej
06 | 07 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

 

ZDROJ