Smrteľná nehoda pod vrcholom Nevedomá: Auto skončilo v rokline
05 | 07 | 2024 I Bari Zajačková/ TASR

Pád auta v strmom lesnom poraste neprežila jedna osoba, dve sa zranili. Prevrátenie a pád osobného automobilu v strmom lesnom poraste v oblasti Rakytov pod vrcholom Nevedomá vo štvrtok (4. 7.) neprežila jedna osoba, ďalší dvaja účastníci nehody sa zranili. Informovala o tom v piatok Horská záchranná služba (HZS) na svojom webe.
Posádke auta pomáhali horskí záchranári z Oblastného strediska Veľká Fatra, ktorých cez Operačné stredisko tiesňového volania požiadali o súčinnosť so záchrannými zložkami integrovaného záchranného systému.

"Horskí záchranári sa po príchode na miesto podieľali na vyslobodení a transporte uviaznutej osoby. Žiaľ, u tejto osoby mohli príslušné zložky na mieste skonštatovať iba smrť," uviedla HZS. Telo následne odovzdali obhliadajúcemu lekárovi a Policajnému zboru SR.
"Ostatní účastníci nehody boli so zraneniami odovzdaní do starostlivosti rýchlej zdravotnej pomoci na prevoz do nemocničného zariadenia," dodala HZS.
Okolnosti nehody, pri ktorej vozidlo za doposiaľ nezistených okolností spadlo do rokliny, vyšetruje polícia. Auto podľa nej viedla doposiaľ nezistená osoba. "Vo vozidle sa nachádzali tri osoby, 37-ročný muž utrpel zranenia, ktorým, žiaľ, na mieste podľahol, prevezené do nemocnice boli ďalšie dve osoby vo veku 31 a 39 rokov," doplnila žilinská krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.
Polícia začala v súvislosti s udalosťou trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia a prečinu ublíženia na zdraví. "Na prípade intenzívne pracujeme a vykonávame všetky potrebné procesné úkony s cieľom objasnenia skutku. Ďalšie okolnosti prípadu, ako aj to, kto bol vodičom motorového vozidla, sú predmetom vyšetrovania," dodala Kremeňová.

Staré Mesto spúšťa súťaž o stánky na vianočných trhoch Záujemcovia, pozor! Prihlasovanie sa končí už 16. júla
Bratislavské Staré Mesto vyhlásilo verejnú súťaž na prenájom stánkov počas tohtoročných Staromestských vianočných trhov na Hviezdoslavovom námestí. Záujemcovia sa môžu prihlásiť do 16. júla. Urobiť tak treba elektronicky. Mestská časť o tom... Čítať ďalej
05 | 07 | 2024 | Bari Zajačková/TASR
#google_vignette

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik