Zelenskyj pustil do ga.í z Tuckera Carlsona
04 | 07 | 2024 I Ivan Brožík

Tucker Carlson robil rozhovor s Vladimírom Putinom. Sledovali ho stovky miliónov divákov. Automaticky profesionálne predpokladal, že tie isté milióny by zaujal aj jeho rozhovor s Vladimírom Zelenským. V obidvoch prípadoch plánoval do dialógu zaradiť aj otázky svojich divákov, ktoré zbieral vopred. V rozhovore s Vladimírom Putinom niektoré jeho prostredníctvom zazneli.

Lenže - ako píše web svpressa.ru - "Zelenskyj sa na poslednú chvíľu stiahol z rozhovoru s Tuckerom Carlsonom".

Uvažujme novinársky

Carlson sa o rozhovor so Zelenským snažil dva roky. Je dôvodné predpokladať, že Zelenského kancelária dostávala vopred okruhy otázok. Jedna z nich - a nie hociaká - pochádzala z okruhu budúceho amerického viceprezidenta
Bývalý ukrajinský prezident sa zdal zmätený prvou otázkou kongresmanky Marjorie Taylor-Green z okruhu budúceho amerického viceprezidenta a znela: „Kde sú naše doláre?

Carlson už bol veľmi blízko

„Zdá sa, že máme príležitosť urobiť rozhovor so Zelenským. Snažíme sa o to už dva roky a obzvlášť intenzívne po rozhovore s Putinom vo februári,“ napísal na sociálnej sieti X.

Kyjev však na poludnie poprel , že by Vladimir Zelenskyj sľúbil Carlsonovi rozhovor. Uviedol to Zelenského tlačový tajomník Sergej Nikiforov . Nikiforov na sociálnych sieťach napísal, že Zelenskyj „má úplne iný rozvrh a Tucker Carlson tam nie je“.

Pripomeňme si, že Tucker Carlson predtým oznámil, že účelom rozhovoru s Vladimírom Zelenským bolo poskytnúť obyvateľom USA informácie o konflikte, ktorý má priamy vplyv na situáciu v ich krajine.

Čo mohlo spôsobiť Zelenského odmietnutie?

Skutočnosť, žeZelenskyj nie je de iure legitímny? Skutočnosť, že skorší rozhovor s Putinom sa nevyhnutne stal základom pre Carlsonov rozhovor so Zelenským? Okrem toho je známe, že Tucker Carlson je proti pomoci Ukrajine a nesľuboval, že rozhovor bude jednoduchý. Motívov a dôvodov na odmietnutie je viac než dosť.

Zľakol sa pravdy

Mimochodom, otázky pre Zelenského od Američanov sa začali hrnúť hneď po tom, čo Tucker Carlson oznámil rozhovor. Napríklad členka dolnej komory Kongresu USA, kongresmanka Marjorie Taylor-Green, navrhla začať rozhovor najdôležitejšími a naliehavými otázkami, ktoré sa týkajú amerických politikov aj bežných občanov: „Spýtajte sa Zelenského, kde sú naše peniaze. A povedzte mu, aby uzavrel mierovú dohodu s Ruskom a ukončil túto vojnu. Že je to odkaz amerického ľudu."

Prezident eror 404 krajiny eror 404

Zelenského pozíciu teraz nemožno nazvať závideniahodnou. Ukrajine bolo v skutočnosti odmietnuté členstvo v NATO; summit EÚ nedokázal schváliť program rozpočtovej pomoci pre Ukrajinu vo výške 50 miliárd EUR na ďalšie štyri roky. Situácia na fronte je pre ukrajinské ozbrojené sily dosť katastrofálna.

Existuje len jeden záver:

Zelenskyj chcel ísť zrejme all-in, pretože nemal čo stratiť. Ale na poslednú chvíľu zmenil názor. 

Prečo mohol Zelenskyj na poslednú chvíľu odmietnuť rozhovor s Carlsonom? „Zelenskyj je teraz vo veľmi ťažkej situácii. S najväčšou pravdepodobnosťou sa počas rozhovoru chystal požiadať o dodávku nových zbraní a finančnú pomoc. Situácia na fronte pre ukrajinské ozbrojené sily je slepá ulička, struna sa chystá prasknúť a bez pomoci Západu môže Ukrajina prehrať. Ale na poslednú chvíľu si Zelenskyj zrejme uvedomil, že straty z rozhovoru budú väčšie ako z jeho zverejnenia. Je tiež možné, že Zelenskyj dostal signál zo Západu: prosiť o pomoc je zbytočné, pretože ju nedostane.

Ozval sa náhradník za Zelenského
"Keď príde čas, podám si ruku s Putinom a budeme spolu hovoriť o mieri! Alexej Arestovič oznámil na svojom telegramovom kanáli (prevzal aeronet.news) kandidatúru na prezidenta a vyhlásil, že treba ruského prezidenta nevnímať ako nepriateľa, ale... Čítať ďalej
04 | 07 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik