Táto 1 eurová minca vo vašej peňaženke môže byť zlatou baňou!
05 | 07 | 2024 I Bari Zajačková

Mysleli ste si, že poznáte hodnotu peňazí vo svojej peňaženke? Omyl! Odborníci práve odhalili, že niektoré na prvý pohľad obyčajné 1 eurové mince môžu mať astronomickú hodnotu. Ide o raritu, ktorú môže vlastniť každý z nás!

Experti tvrdia: Bežná minca môže mať hodnotu až 650 eur!

Hovoríme o takzvaných chybových minciach. V skutočnosti sú tu rôzne typy. Jednou z najčastejších chybových mincí je "praženica", tieto mince majú hodnotu okolo 100 eur, uvádza nemecký portál Karlsruhe-insider.de. Sú relatívne ľahko rozpoznateľné. Vnútro mince je posunuté a nie presne uprostred. Ak je reverz mince takpovediac hore nohami, je to "die turn", ktorý stojí okolo 200 eur. Je to však dosť zriedkavé. Jednou z najneobvyklejších chybových mincí je napríklad "chyba planchet". Na tejto mimoriadne vzácnej minci z Münsteru je 1 euro planchet vyrazený 2 eurovou mincou. Ak budete mať to šťastie, že nájdete presne túto mincu v peňaženke, zberatelia za ňu môžu získať až 650 eur. Preto stojí za to pozrieť sa bližšie, aby ste ľahko nevyhodili peniaze z okna.

Ľudia po celom Slovensku teraz horúčkovito prehľadávajú svoje peňaženky

Tento objav spôsobil hotové šialenstvo. Ľudia masovo kontrolujú svoje drobné a dúfajú, že práve oni budú tými šťastnými nálezcami.

"Už som prezrel všetky mince, ale zatiaľ nič," smeje sa Jozef z Bratislavy. "Ale nevzdávam sa, možno raz budem mať šťastie!"

Tak čo vy, už ste skontrolovali svoje euromince? Možno práve vo vašej peňaženke sa skrýva malé bohatstvo!

Hrôza pri návrate z Turecka: Povedali nám, že deti nesmú do lietadla
Veľmi nepríjemnú skúsenosť zažili cestujúci, ktorí sa pred niekoľkými dňami vracali z tureckej Antalye. Na letisku im bolo povedané, že deti mladšie ako 15 rokov nemajú povolený vstup na palubu lietadla, pretože Smartwings nemá v systéme detské... Čítať ďalej
04 | 07 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik