PROGRESÍVNE SLOVENSKO DOSTALO K.O.
04 | 07 | 2024 I Gabriela Fedičová

"PROGRESÍVNE SLOVENSKO DNES DOSTALO K.O. OD ÚSTAVNÉHO SÚDU - GRATULUJEME," píše na sociálnej sieti Telegram Ľuboš Blaha (SMER - SSD), podpredseda parlamentu.

Ústavný súd dnes podľa Blahu opozíciu vyškolil z práva.

Blaha poukazuje na to, ako opozícia celé mesiace šírila ukrutnú nenávisť voči ich vláde kvôli trestnému zákonu a zrušeniu Lipšicovho úradu a konštatuje: "...bum, prakticky všetko je v súlade s ústavou."

Názor Ľuboša Blahu ďalej preberáme v plnom znení

Novinári na tlačovke Ústavného súdu vyplakávali ako malé deti. Pretože prehrali - na plnej čiare prehrali. Radosť pozerať.

S výnimkou dvoch technických prkotín Ústavný súd zamietol všetky námietky Čaputovej a opozície. Šach-mat. Už zase sme vyhrali. Na totálku.

Opozícia kričala, že vraj dávame príliš nízke trestné sadzby. V skutočnosti Ústavný súd jasne skonštatoval, že to Dzurindova vláda v 2005 nastavila veľmi vysoké sadzby, takže znižovanie bolo legitímne.

Zrušenie Lipšicovho Úradu špeciálnej prokuratúry je takisto plne v súlade s ústavou. Spomeňte si, koľko vrieskali všetci tí Šimečkovia, Kolíkové či Čaputové. Čo budú hovoriť teraz po tomto preplesku?

Hrôza pri návrate z Turecka: Povedali nám, že deti nesmú do lietadla
Veľmi nepríjemnú skúsenosť zažili cestujúci, ktorí sa pred niekoľkými dňami vracali z tureckej Antalye. Na letisku im bolo povedané, že deti mladšie ako 15 rokov nemajú povolený vstup na palubu lietadla, pretože Smartwings nemá v systéme detské... Čítať ďalej
04 | 07 | 2024 | Gabriela Fedičová

Ukázalo sa, akí smiešni sú to právnici.

A akí nenávistní politici. To kvôli tomuto ste hecovali ulice? To kvôli tomuto ste živili nenávisť v tých vašich Cintuloch? To kvôli tomuto takmer zomrel Robert Fico?

Opozícia si vymýšľala hoaxy o premlčacích lehotách. O tom, že v Európe takéto trestné sadzby nemajú. O tom, že sme porušili legislatívny proces. 

No Ústavný súd jasne preukázal, že Ústava do detailov nerieši legislatívny proces a že parlament má pravo upravovať zákony podľa svojho uváženia, pretože o tom je suverenita ľudu. Presne, ako sme hovorili.

Takže opozícia celé mesiace klamala verejnosť. A spolu s ňou aj liberálne médiá. Klamali, až sa prášilo. Vo všetkom sme mali pravdu. Vo všetkom. 

Ale medzitým nás stihli poohovárať v Bruseli a takmer Slovensko pripravili o eurofondy. Len kvôli svojej nenávisti. Nehanbia sa?

Medzitým vyhecovali svojich ultras do takej nepríčetnosti, až tu z toho vznikla atmosféra ako v občianskej vojne a výsledkom bol aj atentát na premiéra Roberta Fica. Nehanbia sa?

Hlas ľudu: MIKLOŠKO predsedom parlamentu?! Nebláznite!
To sme teda dopracovali! Slovensko bude mať druhého Bidena. Nie ako prezidenta, ten je v pohode, ale vo funkcii predsedu parlamentu. Keďže koalícia sa nevie dohodnúť, kto to má byť, KDH jej chce „pomôcť“ a navrhuje Ferka Mikloška. Má o niečo menej... Čítať ďalej
04 | 07 | 2024 | Mária Škultétyová

Medzitým nás krivo obviňovali, že porušujeme ústavu a robili z nás kriminálnikov

Tieto všetky ich klamstvá dnes Ústavný súd zmietol zo stola. Strašná hanba pre opozíciu.

Dnes dostala Čaputová a celá tá jej progresivistická partia taký odborný preplesk, že by PS mohli rovno rozpustiť ako mentálne nespôsobilú stranu. 

Je fajn mať iný názor. Je v pohode obrátiť sa na Ústavný súd. Je normálne vyjadrovať iné politické postoje. 

Ale nie je fajn vyhlasovať svoj názor za jediný správny. Lebo potom v takýchto chvíľach, po rozhodnutí Ústavného súdu, vyzeráte ako úplný diletant. Že, pán Šimečka.

A nie, nie je normálne takto nechutne hecovať verejnosť proti vláde iba preto, že chcela priniesť na Slovensko viacej spravodlivosti a zastaviť gestapácke metódy ÚŠP. To, čo páchali, bolo obyčajné svinstvo.

Dnes je to definitívne - porazili sme Lipšica. Demokraticky, legitímne a v súlade s ústavou. Túto hanbu už zo seba nikdy nezmyjete, slniečkari, myslí si Blaha.

Možné scenáre hybridnej svetovej vojny
Pozorovatelia a výskumníci z rôznych častí sveta sa vo všeobecnosti zhodujú, že tentoraz, po Afganistane, po Iraku, po Vietname atď., si USA už nemôžu dovoliť stratiť tvár na Ukrajine či v Palestíne v čase, keď každý triezvy analytik vie, že... Čítať ďalej
04 | 07 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik