Poďakujte sa Markíze, za televíziu zacvakáte viac
04 | 07 | 2024 I Eka Balaskova

Odvšadiaľ sa na nás valí zdražovanie, tak prečo by nám nesiahol do peňaženky o trošku hlbšie aj TV operátor? Jeden z najväčších operátorov televízneho vysielania – UPC informuje, že od jesene bude nútený zvyšovať ceny za televízne služby. Toto opatrenie si vynútila televízia Markíza.

Spoločnosť cez Plusku informovala, že zvýšenie cien si vyžiadal výrazný nárast poplatkov TV Markíza za zaradenie jej staníc do programovej ponuky a tiež za možnosť sledovania jej staníc v TV Archíve.

Vláda Orave pridá
Pre konkrétne projekty miest a obcí v oravských okresoch Dolný Kubín, Námestovo a Tvrdošín vyčlení vláda 1.654.000 eur. Rovnako poskytne 200.000 eur na zriadenie detskej ambulantnej pohotovosti v Oravskej poliklinike Námestovo, 150.000 eur uvoľní... Čítať ďalej
03 | 07 | 2024 | Ivan Brožík/TASR

„Rovnako ako ostatní slovenskí operátori, aj spoločnosť UPC platí televízii Markíza poplatok za to, že má v ponuke jej stanice. Od 1. júla vysielateľovi platí výrazne vyššiu cenu tak za tzv. lineárne služby, ale aj za to, že si diváci môžu relácie Markízy, Doma či Dajto pozrieť aj z archívu, kedykoľvek až 7 dní spätne. Vysielateľ TV Markíza pred rokom výrazne zvýšil cenu za lineárne služby a teraz o niekoľko desiatok percent zvýšil aj cenu za možnosť sledovať stanice z archívu. Práve toto zvýšenie nás núti zvýšiť cenu za TV služby," uviedol hovorca UPC Jaroslav Kollár s tým, že cena pôjde hore zhruba o euro mesačne.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik