Hlas ľudu: MIKLOŠKO predsedom parlamentu?! Nebláznite!
04 | 07 | 2024 I Mária Škultétyová

To sme teda dopracovali! Slovensko bude mať druhého Bidena. Nie ako prezidenta, ten je v pohode, ale vo funkcii predsedu parlamentu. Keďže koalícia sa nevie dohodnúť, kto to má byť,  KDH jej chce „pomôcť“ a navrhuje Ferka Mikloška. Má o niečo menej ako Joe, ale ako sa u nás hovorí: na starom sa vozí do mlyna.

Opozícia už dlho kritizuje koalíciu, že parlament nemá svojho právoplatne zvoleného šéfa. Aby toho nebolo málo, tak ešte pridáva, že  aj vláda funguje bez premiéra. A to nie je dobré, kazí nám to meno v zahraničí. Len pritom akosi nespomenie, že predsedu vlády z procesu vyradil fanatik, s ktorým všetci odušu revali proti vláde a Fica posielali do basy. Darmo sa Majerský teraz obhajuje, že veď on kričal, že na to nemajú právo, že oni nie sú poľný súd. Chodil na protesty? Chodil. Reval s nimi? Reval. Tak teraz nech je ticho. Ale nie, on chce pomáhať.

Neviem, či tá ochota nepramení z pocitu spoluviny na atentáte. Ak sa trojlístok nedohodne, KDH ponúkne za predsedu parlamentu svojho poslanca Ferka Mikloška. Len aby ste vedeli, Ferko nie je žiadny začiatočník. Aj keď nechodí so šedivou bradou, je to vyslúžilý politik. Veď  už v deväťdesiatych rokoch zastával túto funkciu, a teda sa vyzná. A je to osobnosť. Preto zaslúžilého dôchodcu ako ťahúňa vyhrabali na kandidátku. Ajhľa, vyplatilo sa, KDH aj s Mikloškom je v parlamente. Treba ho odmeniť na staré kolená.

Keď sa takto pred dvoma rokmi Jančkárová v rozhovore s Klausom a Mečiarom, autormi rozdelenia Československa, odvolávala na to, čo o Československu povedal Mikloško a Havel, Klaus ju zhaltoval,  že nevidí dôvod stále citovať Mikloška.

 „Kde jste ho vzala jako autoritu?“ spýtal sa.

Nuž, taká je to teda autorita!

Nechcem Ferkovi krivdiť, ani sa ho nijako dotknúť.  Ja si ho z politiky pamätám ako starého mládenca, ktorý nemal televízor. Napokon sa aj oženil. Ale či si kúpil televízor, alebo sa stále zaobíde bez neho, tak to  už neviem. A aby som nezabudla: tento veriaci katolík bol jedným z organizátorov sviečkového protestu. A to je tak asi všetko.

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Hlas ľudu: POZOR, KOLÍKOVÁ JE NAB.TÁ!
Baba prišla o funkciu predsedníčky výboru na kontrolu SIS. Podľa nej iba preto, že si poctivo robila svoju prácu. Poctivo kritizovala SIS. Tí vládni poslanci sa museli zblázniť. Veď kritizovať ona vie na jednotku. A možno aj s hviezdičkou. Prečo... Čítať ďalej
02 | 07 | 2024 | Mária Škultétyová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik