Gyimesi György lobuje za patriotov
04 | 07 | 2024 I Ivan Brožík

"Budeme suverénni aj reálne, alebo iba na papieri?" Pýta sa politik "v ústraní" Gyimesi György. Pripomína, že "Orbán, Babiš a Kickl ( Rakúska FPÖ) chcú založiť novú, suverenistickú, národno-konzervatívnu frakciu v EP, ktorá by bola presným opakom a protiváhou toho, čím trpí Európa pod vedením skompromitovanej a vrcholne nedôveryhodnej Uršuly von der Leyen a frakcií, ktoré ju podporujú : EPP, S&D, Renew, prípadne PES. Čiže ľudovcov, socialistov a progresívcov.

"Sú to oni (posledne menovaní), kto doviedli EÚ do stavu politického marazmu, na pokraj vojny s Ruskom, bláznivými enviro nápadmi doviedli poľnohospodárov na pokraj kolapsu a občanov šialenými zelenými nápadmi do depresie." Píše autor statusu.

"Práve preto vzniká nová frakcia,

ktorá má za cieľ vrátiť Európu Európanom, zbaviť sa politickej závislosti na Spojených štátoch, hodnotovo sa ukotviť v tradičných hodnotách, bojovať za zdravý rozum, proti zelenej politike, nelegálnej migrácii a hlavne má za cieľ vyhnúť sa vojne s Ruskom." predpokladá Gyimesi, tak, ako mnohí ďaľší.

A teraz k HLASu a SMERu

Gyimesi György zvažuje: "Vlastne chce presne to, čo pred voľbami v kampani hlásali strany SMER A HLAS. Keďže na vytvorenie frakcie je potrebné mať minimálne 23 poslancov (splnené) minimálne zo 7-mich krajín, účasť zástupcov zo Slovenska by bola viac ako žiadúca. Nielen kvôli zväčšeniu sily krajín strednej Európy, ale aj programovou blízkosťou, či deklarovanou ľudskou blízkosťou predsedov strán."

Lenže

"Ak by k tomu nedošlo a poslanci za SMER a HLAS by sa zaradili do frakcie S&D (z ktorej ich prednedávnom vyhodili) dostali by sme sa do situácie, keď hlasy suverenistov, národovcov a konzervatívcov by boli využité v službách opačného tábora a Uršuly von der Leyen. A to sa v morálnej rovine dá charakterizovať aj ako volebný podvod." konštatuje vo svojej úvahe na sociálnej sieti Gyimesi György.

Rozdajme progresívnemu fanklubu pištoľky
"Progresívci sa zase snažia zo seba urobiť hrdinov" Upozorňuje na sociálnej sieti predseda Hnutia Republika a europoslanerc Milan Uhrík. "Vraj by spolu s "Demokratmi" najviac bránili Slovensko so zbraňou v ruke. To iste! Trištvrtiny z nich by sa... Čítať ďalej
03 | 07 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik