Buďme progresívni!
03 | 07 | 2024 I Ivan Brožík

"Buďme progresívni!!" Vyzýva čitateľov svojho profilu na sociálnej sieti Juraj Draxler. Jeho názor na tému kultúra či kultúrnosť podľa progresívneho vzorca stojí za to.

"Ako to robiť, nám cez víkend ukázala napríklad nórska ministerka kultúry a rovnoprávnosti, ktorá na miestnom PRIDE publiku ukázala svoje prsia. Podporil ju aj premiér, ktorý sa vyjadril, že je hrdý na to, ako ukázala, že je sebavedomá osoba. Píše Juraj Draxler a HD ešte dodáva, možno je na škodu, že pán premiér tiež neukázal svoje oné.

Ešte k pani ministerke

"Lubna Jafferyová je dcérou imigrantov z Pakistanu, podporuje LGBTI++ práva a v živote nerobila nič iné, len političku od mládežníckej postupne až po ministerský post. Žiadnu inú prácu nikdy nemala. Proste ten najlepší kádrový profil." Nie náhodou pripomína "pracovný" kariérn rast nórskej ministerky Juraj Draxler.

Mimochodom, toto rastie aj u našich domácich progresívcov 

"Ak ste si všimli, mimo zopár zakladateľov PS medzi tými ostatnými poprednými členmi je pomerne veľa takých, ktorí po väčšinu života alebo dokonca celý život robili aktivistov, influencerov, marketérov a potom politikov.

Aspoň sa máme na čo tešiť. Lebo tam, kde sú nórski progresívci, spejú tí naši veľmi rýchlo." Pripomína autor Statusu. a pýta sa: "Mimochodom, ministerka kultúry a ROVNOPRÁVNOSTI? To už je čo, preboha? Ak chcete ľuďom sprostredkúvať zážitky z Michelangela či Bergmanových filmov, musíte do toho aktívne miešať vzťahy pohlaví??"

Zjavne áno, veď tak to robí "vyspelé zahraničie" a my by sme mali byť, čo mali byť, MUSÍME byť prozápadní

"Čiže o pár rokov tu podľa mňa budeme mať PS s lesbo šou na námestí (130 kg). Alebo aj vo verejnoprávnej televízii. Na čo ďalšie sa tešiť?

Napríklad na koniec Puškina v našich školách a knižniaciach. To je jasné z toho, ako hlavný newsletter PS pravidelne prináša rozhovory s protofašistami v žltomodrých farbách, ktorí sa chvália, ako zrušili ešte aj pamätnú dosku na dome Bulgakova v Kyjeve a všade skončili námestia s menom Lermontova, Bloka či Puškina.

Čiže toto začnú praktikovať aj u nás, len čo budú mať možnosť (ak ju budú mať). Už nás na to začínajú pripravovať." Znie varovanie človeka, ktorý stál na čele rezortu vzdelávania.

Do toho bude verejnoprávna televízia vysielať relácie o tom, že sme vlastne všetci psychicky nie v poriadku a mali by sme brať nejaké tabletky

"Opäť, ich periodiká na túto reklamu psychofarmakám zvlášť posledný rok nabiehajú veľmi výrazne.

Krásny svet. Taký farebný, dúhový, hrdý a sebavedomý. Vraj. A ak si nebudete chcieť dať tabletku, tak vám nejaká 130 kg členka vlády ukáže prsia.

Potom si to antidepresívum už s vďačnosťou zhltnete." Sarkasticky končí svoju úvahu Juraj Draxler.

Zlá diagnóza, "Západ" umiera
"Štatisticky významné percento pacientov neumiera na chorobu, ale na zle stanovenú diagnózu. Ide o citlivý problém, pretože nesprávna diagnóza implikuje smrtiacu terapiu. Preto na seba chybujúci lekári solidárne nežalujú." Začína svoju úvahu na... Čítať ďalej
30 | 06 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik