Vlastenci vs. Brusel: Babiš štartuje najväčší súboj desaťročia!
02 | 07 | 2024 I Bari Zajačková

V nedeľu zaznela správa, ktorá otriasla Bruselom. Maďarský premiér Viktor Orbán, český expremiér Andrej Babiš a rakúsky pravicový líder Herbert Kickl oznámili vznik novej frakcie v Európskom parlamente s názvom "Patrioti pre Európu". Ich cieľ? Prevziať kontrolu nad smerovaním EÚ! Informuje o tom internetový portál Parlamentní listy.

Salvini sa pridáva, AfD hovorí nie. Kto ďalší naskočí na vlak?

Zdá sa, že nová frakcia láka ďalších silných hráčov. Taliansky vicepremiér Matteo Salvini už naznačil, že jeho Liga sa chce pripojiť. "Chceme rozšíriť hranice silného, vlasteneckého a jednotného klubu," vyhlásil Salvini. Naopak, nemecká AfD zatiaľ ostáva bokom. Kto bude ďalší?

Fico na vážkach: Pridá sa Smer k novej frakcii?

Veľkou neznámou zostáva slovenský premiér Robert Fico. Jeho Smer by do novej frakcie perfektne zapadol, ale Fico stále koketuje aj s európskymi socialistami. Kam sa nakoniec prikloní slovenský "enfant terrible"?

Odpočítavanie sa začalo: Majú dva týždne na zmenu Európy

Patrioti pre Európu majú pred sebou veľkú výzvu. Do 15. júla musia získať minimálne 23 poslancov zo siedmich krajín. Ak sa im to podarí, môžu výrazne zamiesť karty v európskej politike. Politológ Lukáš Valeš varuje: "Čím viac bude EÚ nestabilná, tým väčší vplyv budú mať takéto menšie frakcie."

Babišov majstrovský ťah alebo politické fiasko?

Je vznik novej frakcie Babišovým geniálnym ťahom, ktorý mu zabezpečí vplyv v Bruseli? Alebo ide o hazardnú hru, ktorá sa môže skončiť fiaskom? Jedno je isté - európska politika už nikdy nebude taká ako predtým!

Moskva a Pchjongjang strašia Západ
Prečo prídu ostreľovači z KĽDR študovať do Jakutska? Ak je potrebné špeciálne cvičisko, rezorty obrany zaplatia vzdelávanie svojich vojakov. Kórejci do Ruska Juhokórejská televízna spoločnosť TV Chosun, aj Americký inštitút pre štúdium vojny... Čítať ďalej
01 | 07 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik