Turisti v panike! Rušia pobyty v dovolenkovom raji
02 | 07 | 2024 I Bari Zajačková

Španielsky ostrov Mallorca čelí vážnej hrozbe. Počet prípadov koronavírusu prudko stúpa a odborníci varujú, že situácia sa môže ešte zhoršiť. Za nárastom stojí nová, vysoko nákazlivý variant vírusu a prílev turistov.

Situácia sa vymyká spod kontroly

Miestne úrady bijú na poplach. "Choroba sa na ostrove šíri alarmujúcim tempom," priznala hovorkyňa baleárskeho ministerstva zdravotníctva v denníku Mallorca Zeitung. "Trend je jednoznačne stúpajúci a obávame sa, že vrchol epidémie ešte len príde."

Turisti prinášajú vírus

Jedným z hlavných faktorov šírenia nákazy sú masové podujatia. Nedávny hudobný festival Mallorca Live privítal vyše 65 000 návštevníkov, čo vytvorilo ideálne podmienky pre šírenie vírusu.

Nová varianta FLiRT útočí

Odborníci upozorňujú na novú mutáciu koronavírusu s názvom FLiRT. Táto varianta je extrémne nákazlivá a dokáže obísť ochranu poskytovanú súčasnými vakcínami.

Čo čaká dovolenkárov?

Zdravotnícke úrady predpokladajú, že počet prípadov bude v najbližších týždňoch naďalej stúpať. Turisti v panike rušia rezervácie a mnohí sa obávajú, že ostrov bude musieť zaviesť prísne protipandemické opatrenia.

Situácia na Mallorke sa vyvíja dynamicky. Sledujte naše spravodajstvo pre najnovšie informácie o vývoji epidémie na obľúbenom dovolenkovom ostrove.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme.
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:
1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;
2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;
3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.
Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu:
https://t.me/hlavnydennik