Majiteľom pravdy vlastné lži neprekážajú
02 | 07 | 2024 I Ivan Brožík

Do volieb sme si museli zvykať na to, že pravda je iba to, čo za pravdu považuje Matovičovsko Hegerovsky Ódorovský a Čaputovský ústredný liberálno progresívny a ešte vraj kresťanský stranícky výbor. Plus jeho tlačové orgány - mainstream. Po parlamentných voľbách nám zas vnucujú, že pravdu vlastní jedine Progresívne Slovensko a ako inak, opäť jeho tlačové orgány - médiá hlavného prúdu. A že všetko ostatné je "ficovská lož a podvod a svinstvo", ktoré šíria opice.

Nuž, milí dezoláti, konšpirátori a spoluopice! Teda, všetci tí, ktorí máte tú opovážlivosť, že si - opierajúc sa o zjavné a nespochybniteľné fakty - myslíte/myslíme, že majitelia pravdy až tak pravdivú pravdu zas nemajú. "Že proste klamú, zavádzajú, vyhovárajú sa, uhýbajú pred faktami, krútia sa ako hady, ktoré prejdete niekde na lesnej cyklotrase. Krásnym príkladom je náš vychytený poľný "feldvébel" a taktiež médiá (ako inak, hlavného prúdu), ktorý a ktoré nie a nie pripustiť, že stíhačky MIG - 29 odišli na Ukrajinu bez akéhokoľvek právneho základu, naopak, v príkrom rozpore s platnými zákonmi Slovenskej republiky.

A nikto z "najpravdivejších" nič

Istá dáma z istého červeného denníka nič, pán Šimečka neorganizuje žiaden protest, žiadna tlačovka opozície o podaní na Ústavný súd Slovenskej republiky sa nekoná, pani Remišová mlčí ako partizán. Iba pán Matovič píše chaotické statusy, z ktorých čitateľovi vôbec nie je jasné, komu zas a prečo či v akej súvislosti nadáva. O Jarovi Naďovi však ani muk ani tam. Nedeje sa absolútne nič. Lebo aj vlastné lži nazývajú jedinou prípustnou pravdou. To je obraz dnes už opozičnej slovenskej "pravdy". Ono zas, keby sa príliš hovorilo o Migoch, asi by sa začalo aj o Sputnikoch. Alebo o luxusnej kancelárii na ministerstve Richarda Rašiho v ére jeho ministerskej predchodkyne. Alebo o grantoch, z ktorých financujú Progresívci svoj absurdný totálny "trockizmus" a permanente pokračujúci pokus o "majdan" na Slovensku. Veď pravda je iba jedna, teda, tá ich, nie?

Zatĺkať, zatĺkať, zatĺkať

Slávny český psychiater Miroslav Plzák sa preslávil univerzálnym receptom na každý (pardon za výraz) priekak - "zatloukat, zatloukat a zatloukat" . Mimochodom, slávny citát k nevere nikdy nevzťahoval, je to mýtus. Bývalý minister obrany z nateraz "najúspešnejších vlád" nielen na Slovensku, ale aj na celom svete - myslí sa tým minimálne naša slnečná sústava, je vzorný študent profesora Plzáka. Premiant priam. MIGy odleteli, tie neletuschopné asi odkráčali na Ukrajinu presne v takom duchu, ako bociany po vysedení mladých. A potrebujú bociany na to nejaké právne analýzy? Tak čo tu chcete nejaké analýzy pre MIGy! Opiciam treba fľasnúť jednu po chrápe a nie nejaké analýzy predkladať. Poviem si svoje a berte to ako slovo najsvätejšie! Teda, poviem si svoju lož a berte ju ako pravdu.

Niekto niečo predsa len podpisoval

Existuje jedna staršia komediálna klasika - film "Ešte väčší blbec, ako sme dúfali". Je to česká bláznivá komédia pripomínajúca rozprávku o hlúpom Honzovi, ktorý všetkých zlých prekabátil a získal všetko, čo takým hrdinom prináleží. Podobnosť s aférou MIGy je tu však čisto symbolická. Hlavná postava komédie - Vitoušek (Luděk Sobota) všetkým ukáže, že vôbec nie je taký blbec ako si všetci mysleli. A práve v tom sa spomienka na film rozchádza s našou MIGovou (a nielen) realitou.

Budú pomáhať aj lžiam, lebo je to také protificovské

"Ako hovoríme, pravda je kdesi úplne inde a aj pán Naď to veľmi dobre vie. A teraz, keď rezort obrany podal trestné oznámenie na prechmaty pána Naďa, ten si zrazu aj za pomoci progresívnych a voči vláde nepriateľských médií snaží nájsť nové a nové výhovorky. Ale ako povedal R. Sulík už pred dvoma rokmi (čo však žiaľ už pre obranyschopnosť Slovenska bolo príliš neskoro!), J. Naďovi sa nedá veriť „ani nos medzi očami“. Napísal najnovšie minister zahraničných vecí Juraj Blanár. Ale, to už si môžete prečítať na linku nižšie v podrobnejšom článku.

Minister Blanár vytočený do biela! Naď oklamal svoju koalíciu
Minister zahraničných vecí Juraj Blanár o tom, ako sa bývalý minister obrany Jaroslav Naď neustále vykrúca zo zodpovednosti za darovanie stíhačiek na Ukrajinu "Bývalý minister Jaroslav Naď oklamal svoju koalíciu ohľadom ochrany vzdušného priestoru... Čítať ďalej
02 | 07 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik