Už aj Richard Raši vie: Remišová je stratená (VIDEO)
01 | 07 | 2024 I Eka Balaskova

V piatok, 28. júna minister investícii, regionálneho rozvoja a informatizácie Richard Raši (Hlas-SD) oznámil, že štátna spoločnosť IT Slovensko, ktorá začala svoju činnosť počas Veroniky Remišovej (Za ľudí/bývalé OĽaNO), končí. Po tom, ako Národný kontrolný úrad (NKÚ) zistil pochybenia, bude potrebné podať aj trestné oznámenie. Ešte v sobotu sa Remišová ozvala videom, v ktorom Rašimu „sľubuje“, že vo svojom brojení voči nemu bude pokračovať ďalej. Minister jej odkázal – stratili ste sa v čase.

Richard Raši na piatkovej tlačovej konferencii vysvetlil aj to, prečo sú povinní podať trestné oznámenie – táto povinnosť im vznikla na základe zistení NKÚ. Veronika Remišová sa v emotívnom videu bráni, okrem iného aj argumentom o priestoroch pre MIRRI za výhodnejšiu cenu a Rašimu odkázala, že ona sa šikany a ostrakizácie nebojí. Richard Raši ju však zorientoval a pripomenul jej, že MIRRI neodovzdávala jemu.

Ďalšie trestné oznámenie na obzore

Podľa slov Richarda Rašiho, ktoré povedal na piatkovej tlačovej konferencii, MIRRI je povinné podať trestné oznámenie, pretože NKÚ zistil 27 pochybení. "Mnohé z nich sú porušením zákona, účtovníctva a vedenia štátneho výkazníctva," spresnil s tým, že poukazujú na rozhodnutia, ktoré neboli v súlade so zákonom, či na neefektívne míňanie finančných prostriedkov štátu. Raši okrem iného tvrdí, že zamestnancom boli osem mesiacov vyplácané nadštandardné mzdy bez toho, aby im bola pridelená práca. "Trestné oznámenie vzniká ako naša povinnosť na základe toho, čo NKÚ našiel," doplnil s tým, že podať ho plánujú v najbližších dňoch.

REMIŠOVEJ SLOVENSKO IT KONČÍ! Rašiho MIRRI podá trestné oznámenie
Stratová štátna spoločnosť Slovensko IT oficiálne ukončí činnosť vo svojom sídle v Košiciach v nedeľu (30. 6.). V súvislosti s pochybeniami firmy, ktoré zistil Najvyšší kontrolný úrad (NKÚ) SR, plánuje Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja... Čítať ďalej
28 | 06 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Ona sa nebojí!

„Richard Raši sa mi dnes v súvislosti so svojim trestným oznámením vyhrážal, že sa mám "modliť" a rozprával nejaké bájky o tom, čo sa vraj dialo, keď som na ministerstve už nebola. Pán Raši, ja sa takých diletantov ako vy vôbec nebojím a vo svojej práci budem pokračovať aj ďalej!,“ napísala Veronika Remišová k videu na sociálnej sieti. Tvrdí tiež, že Raši sa chváli vyrokovaním lacnejšieho nájmu za priestory, no podľa nej síce sú priestory lacnejšie, no nie sú to kancelácie, ale „pivnica v podzemí“.

Stámilióny oligarchom

K likvidácii spoločnosti podľa nej ziskovej, potrebuje Raši 4 milióny eur. „Ide zlikvidovať niečo, čo sme mu odovzdávali v zisku, čo fungovalo,“ rozčuľuje sa Remišová. Ona v tom vidí jediný dôvod.

„Aby mohol stámilióny na informatizáciu opäť dávať svojim kamarátom a oligarchom,“ tvrdí Remišová.

„Za môjho pôsobenia to robila zisková štátna firma. To znamená, že peniaze, ktoré štát vynakladal na realizáciu projektov na informatizáciu, sa cez štátnu firmu štátu, čiže ľuďom vracali,“ vysvetlila Remišová s tým, že cez to sa nedalo kradnúť, ako to chcel Raši.

K trestnému oznámeniu

„Ak chce dať pán Raši trestné oznámenie za hospodárenie firmy, ktorá hospodárila v zisku, nech sa páči, nech ho dá,“ hovorí Remišová, ktorá to považuje za šikanu a zastrašovanie opozície. Koalícia podľa nej opozíciu ostrakizuje, vyhráža sa jej, ale aj na záver videa sľubuje, že ona sa nezľakne

Zamieri na "konšpirátorský zoznam" aj denník SME?
Právnik Peter Weis bol počas covidu jedným z tých, ktorých červené denníčky onálepkovali ako konšpirátora. Covid už cez dva roky nie je zaujímavý, no Weis má „svoju“ nálepku stále. Ibaže v tomto prípade platí, že zlodej kričí – chyťte zlodeja.... Čítať ďalej
01 | 07 | 2024 | Eka Balašková

Stratená v čase

Pani Remišová, vy ste sa asi stratili v čase. Vy sa tak veľmi neviete zmieriť s tým, že MIRRI konečne normálne a efektívne pracuje, že ste zabudli, že po Vás bol ministrom ešte pán Balík, ktorý, žiaľ, nedokázal vyriešiť balík problémov, ktoré ste tam zanechali,“  napísal v reakcii Richard Raši.

„Zabudli ste, že ste osem mesiacov kráľovský platili stovku ITčkárov, ktorým ste nedokázala dať robotu...,“ pripomenul na záver Raši.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik