Slušní ľudia byť nimi, tak chodia po kanáloch
02 | 07 | 2024 I Ivan Brožík

Lenže, oni po kanáloch chodiť nemusia a ani nechcú - chýba im slušnosť, úcta k faktom a tiež a to najmä - sebaúcta. Niečo také, ako úcta k voličom, ak nie sú z ich košiara, to je pre nich téma neznáma. Poznajú iba ak nenávisť, ale neopakujme sa. Takže na úvod sa spýtajme - kde ste boli, áno, najmä vy, súdruhovia zo SaS, keď bol zriadený na 21. poschodí STV internačný tábor pre stranícky nevhodných zamestnancov? Nehanbíte sa už vôbec? Žiadna sebareflexia? Nič? Strata pamäte? Kde ste boli, keď váš minister pre  generálku Zemkovú zrušil jedným šmahom STV aj SRo? Iba z titulu väčšiny v parlamente?

Ospravedlnením nie je ani amnézia (patologická porucha pamäte, charakterizovaná čiastočnou alebo úplnou stratou pamäte, pričom ostatné mentálne funkcie sú aspoň vo vegetatívne uspokojivom stave) SaSky, ktorá úplne stratila tvár a nasadila si pod čelo vlastné pozadie, ani to, že pioniersky tábor Šimečkovej sekty v čase zriadenia a fungovania koncentráku pre nevhodných zamestnancov v STV ešte makal na veľkej násobilke v základnej škole. Nuž a očakávať pamäť či zmysel pre realitu od progresívne militantných obstarožných herečiek a sufražetiek z mimovládok, prípadne bacharok s obuškami z mainstreamu je tak hlúpe, že by to bolo bezvýhradne úplne totálne liberálno-progresívne.

Vedia, že "verejnoprávna" nebude verejnoprávna

Jasnovidecký spolok v parlamente. Vie, čo bude. Babu Vangu aj Nostradama od závisti v hroboch obracia. Ako Pýthia veštia v extáze, "čo bude, keď bude, až bude", a preto podľa nich musí byť tak, aby tak nebolo. Samotná Delfská veštica, omámená žuvaním vavrínových listov už iba vrieskala, ona časom totiž od drogovania prestala hovoriť. Napokon, aj kňazi jej preto postupne prestávali rozumieť. Mimochodom, súdruhovia z SaS, PS a KDH - politický význam výkrikov omámenej veštkyne zanikal ešte v Starovekom Grécku a dnes máme už 21. storočie. A pritom je tak zúfalo smiešne, že síce viete, aká verejnoprávna inštitúcia bude, ale absolútne ani len slovom sa nezmieňujete o tom, aká bola a je doteraz. Kým ste nad ňou nestratili politický bič.

Tvária sa ako spása demokratického sveta a ide im iba o budúcnosť ich vlastných korýt

Lebo o nič iné sa tu nehrá, tu ide iba o zúfalú paniku zo straty politického vplyvu nad celoštátnym médiom. A tým pádom aj z výrazne obmedzenej možnosti ďalšieho vymývania mozgov obyvateľov a voličov Slovenska. Veď voľby sa blížia, či už pomaly alebo nie, ale čoskoro sú tu. Buďte chlapi (ženy sa neurazia, veď u vás pohlavie hore dolu, šumafuk) a priznajte si to. Dajte najavo aspoň trošičku toho, čo sa u človeka volá sebaúcta! Ak chcete oblbovať ešte viac, robte si to výhradne na vnútrostraníckych podujatiach, publikum vám bude vďačné.

Treba vám osviežiť pamäť? Žiaden problém!

A už vôbec neskúšajte svoje trápne zduté tlačovkové teátra na ľuďoch, ktorí strávili v Mlynskej doline a v Pyramíde vlastne všetok čas od roku 1989! Tí vás majú prečítaných ako bibliu. Romány by mohli písať o politických nominantoch - áno, tých vašich a o tom, ako stranícky riadili tieto periodicky vaše firmy. Ako ste si podriadené pozície obsadzovali "svojimi ľuďmi", aké čistky ste robili v radoch politicky nepodriaditeľných. Tých - verejnoprávnych. To, čo ste urobili s vysielaním, sa inak ako pejoratívnym slovom nazvať nedá. A samozrejme, aj to, ako ste nakladali s rozpočtom verejnoprávnej inštitúcie.

Apoštol Pavol: "Nieto zmŕtvychvstania ani anjela, ani ducha, kým farizeji vyznávajú jedno i druhé."

Zlá diagnóza, "Západ" umiera
"Štatisticky významné percento pacientov neumiera na chorobu, ale na zle stanovenú diagnózu. Ide o citlivý problém, pretože nesprávna diagnóza implikuje smrtiacu terapiu. Preto na seba chybujúci lekári solidárne nežalujú." Začína svoju úvahu na... Čítať ďalej
30 | 06 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik