Robert Kaliňák: Premiéra čoskoro uvidíme. Nebude to však také jednoduché!
01 | 07 | 2024 I Eka Balaskova

V polovici mája atentátnik spôsobil premiérovi ťažké zranenia, z ktorých sa stále zotavuje. Pomaly a úspešne, no žiaľ – nie bez následkov. Minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SSD hovorí o trvalých následkoch, ktoré premiérovi po atentáte zostanú. Tie zanechala strela, ktorá Roberta Fica (Smer-SSD) zasiahla do oblasti bedrového kĺbu.

Robert Fico začiatkom júna vo videu avizoval plán, že na prelome júna a júla by sa rád vrátil do práce. Neskôr v Nemocnici sv. Michala opierajúc sa o barlu, odvolil. Robert Kaliňák v poslednej relácii O 5 minút 12 pred letnou prestávkou informoval, že hoci sa premiér zotavuje, trvalé následky mu zrejme zostanú – práve z poranenia v bedrovej oblasti. Naplnilo sa aj to, čo avizovali lekári – komplikácie môže priniesť aj rehabilitácia. Podpredseda vlády však prisľúbil, že premiéra na verejnosti uvidíme čoskoro.

Video necelý mesiac po...

Začiatkom júna Robert Fico prehovoril k obyvateľom Slovenska začiatkom júna. V zhruba štvrťhodinovom videu okrem veľkého gesta – odpustenia atentátnikovi avizoval, že do práce by sa chcel vrátiť na prelome júna a júla. Pár dní na to, kráčajúc za pomoci francúzskej barly odvolil v nemocnici.

AKTUALIZOVANÉ Fico po prvý raz od atentátu prehovoril: ODPÚŠŤAM A VARUJEM (VIDEO)
Predseda vlády Robert Fico po prvý raz od atentátu z Handlovej prehovoril. Na sociálnej sieti zverejnil video, v ktorom adresuje všetkým Slovákom jasný odkaz. „Pred niekoľkými dňami sa ma pre moje politické názory pokúsil zavraždiť aktivista... Čítať ďalej
05 | 06 | 2024 | Eka Balasková

Trvalé následky

„Lekári robia všetko preto, aby premiér mohol vykonávať prácu s plným nasadením. Zostanú mu však trvalé následky v súvislosti s poškodením pohybového aparátu,“povedal minister Kaliňák v diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12. Najvážnejšie poranenia síce boli v oblasti brucha, no jedna strela trafila oblasť bedrového kĺbu, čo si vyžaduje oporu pri pohybe.

Svoje zohráva aj vek

Premiér sa postupne zotavuje, zapojil sa aj do diskusie o európskom samite z minulého týždňa, jeho návrat do práce však zrejme nepôjde podľa plánu. Podľa Kaliňáka uzdravovanie nie je úplne ideálne.

„Po strelnom poranení brušnej dutiny tie orgány nepracujú tak, ako keď by ste mali 17 alebo 30,“ uviedol minister.

Termín návratu nekonkretizoval.

Po tom, ako sa Fico zhruba po troch týždňoch presunul do domácej starostlivosti, jeho liečba prebieha ambulantnou formou v Nemocnici sv. Michala. Aj lekári, ktorí sa po atentáte vyjadrovali, boli v úsudkoch veľmi opatrní. Avizovali náročnú rehabilitáciu, počas ktorej sa môže zdravotný stav aj zhoršiť.

Robert Kaliňák je s premiérom v neustálom kontakte, niekoľkokrát ho aj navštívil, no termíne jeho návratu do práce neupresnil. Dodal len, že Roberta Fica čoskoro znovu uvidíme na verejnosti.

Zamieri na "konšpirátorský zoznam" aj denník SME?
Právnik Peter Weis bol počas covidu jedným z tých, ktorých červené denníčky onálepkovali ako konšpirátora. Covid už cez dva roky nie je zaujímavý, no Weis má „svoju“ nálepku stále. Ibaže v tomto prípade platí, že zlodej kričí – chyťte zlodeja.... Čítať ďalej
01 | 07 | 2024 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik