Machalová o doménach: Chcete kauzu? Máte ju mať! Všetko je inak!
01 | 07 | 2024 I Eka Balaskova

Veľký škandál zacítili redaktori Denníka N už v piatok, 28. júna. Vo svojom prehľade noviniek priniesli informáciu o tom, že domény STVR nekúpil štát, ale manželka Lukáša Machalu a ministerstvo mlčí. 1. júla Edita Machalová vydala vyhlásenie, v ktorom vysvetľuje aj špekulácie Denníka N.

Informáciu priniesol Denník N a niektoré ďalšie médiá, pričom sa špekuluje hlavne o tom, koľko chce Machalová na štáte zarobiť a potvrdzuje sa tým podľa nich ovládnutie verejnoprávnych médií ľuďmi zo súčasnej vládnej koalície. Edita Machalová 1. júla reaguje vo svojom vyhlásení, ktoré prinášame v plnom znení, bez redakčných úprav.

Pokúpila domény!

„Internetové domény, ktoré by mohlo využívať nové verejnoprávne médium STVR, nekúpilo ministerstvo kultúry, ale firma Edity Machalovej, manželky generálneho tajomníka služobného úradu Lukáša Machalu,“píše Denník N vo svojom piatkovom newsfiltri (prehľade správ, pozn.red.) aby ďalej informoval, že na Machalovej meno sú napísané aj domény  telerozhlas.sk a sktvr.sk. Popritom je majiteľkou aj domény kulturapreskoly.sk – všetky tri by mohlo využiť ministerstvo kultúry, no sú napísané na firmu Rýdzo slovenské spol. s r.o.

Novou verejnoprávnou inštitúciou na Slovensku je od dnešného dňa Slovenská televízia a rozhlas
Prezident SR Peter Pellegrini v nedeľu podpísal zákon o Slovenskej televízii a rozhlase (STVR). Vyplýva to z informácií zverejnených na webe Kancelárie prezidenta SR. Pellegrini vopred avizoval, že pokiaľ v zákone nevzhliadne rozpor s ústavou... Čítať ďalej
01 | 07 | 2024 | Ivan Mihale

Chce "sa dobre nabaliť"?

N-ko tiež vysvetľuje, prečo je to problém, že nie je jasné, prečo domény využiteľné štátom nakupuje firma ministerského úradníka a že ministerstvo, ani Lukáš Machala na otázky nereagujú. U neho si ale všimli akýsi príspevok o chemtrails a o práci ministerky na novele zákona o mediálnych službách ktorú parlament prijal.

„No toto nie je reforma, ale snaha o ovládnutie média. A zvláštnosti okolo domén budú zanedbateľnou epizódou oproti tomu, čo všetko nás v príbehu verejnoprávneho média ešte čaká,“uzatvára Denník N po tom, ako píše o Machalovej, že ministerstvu, ktoré tak nebolo schopné urobiť, domény „vyfúkla“. Navyše sa nedá vylúčiť, že na nich po predaji štátu Edita Machalová dobre zarobí.

Vyjadrenie Edity Machalovej

Lukáš Machala na svojom Facebookovom profile priniesol vyjadrenie konateľky Rýdzo slovenské s.r.o., ktoré vám prinášame bez redakčných zásahov.

Obchodná spoločnosť Rýdzo slovenské sro zakúpila dňa 21.3.2024 voľné domény www.skstvr.sk za cenu 11,88€ a www.telerozhlas.sk za cenu 11,88€. Rozumiem účelovému besneniu dezinfoscény – teda DenníkaN, SME, aktuality, Plus 7 dní a ďalších liberálnych plátkov.

Keďže však tieto prázdne a bezobsažné médiá už roky nesledujem, nevedela som o umelo vyvolanej kauze s doménami, údajne účelovo zakúpenými pre verejnoprávnu Slovenskú televíziu a rozhlas. Nerozumiem, prečo sa robí “hon na čarodejnice”, keď sa doteraz vôbec nič nestalo. Do včerajšieho dňa dokonca neexistovala ani Slovenská televízia a rozhlas. Dezinfomédiá tzv. hlavného prúdu však potrebovali jednak zdiskreditovať môjho manžela pôsobiaceho na Ministerstve kultúry SR, jednak zabrániť podpisu zákona o STVR. Vaše hlúpe a pokrytecké konanie však chápem.

Filozof Bakoš: Pročko je približne v rovine Veroniky Remišovej
"Každý forenzný politológ musel konštatovať, že Pročko je iba malý kúsok pod Igorom Matovičom, no stále ešte nad Ľubomírom Galkom, teda približne v rovine Veroniky Remišovej. Čo na ktorúkoľvek ústavnú funkciu – podľa nadšených voličov – bohato... Čítať ďalej
30 | 06 | 2024 | Gabriela Fedičová

Ak chcete “kauzu”, potom sa radšej zaujímajte, kto, kedy a za akým účelom kúpil doménu www.stvr.sk? Moja firma to nebola. Je dôvodné podozrenie, že to boli zástupcovia jednej opozičnej politickej strany. Chcú azda zablokovať webstránku novej STVR? Alebo chcú finančne a politicky vydierať? Alebo to bola iba zlomyseľnosť, taká typická pre niektorých politikov? To však tzv. novinárov vôbec nezaujíma.

Týmto VEREJNE VYHLASUJEM, že ak dôjde zo strany STVR k záujmu získať niektorú z domén, ktorú vlastní moja spoločnosť – tieto ako človek s vlasteneckým cítením odpredám za 1€. “Novinári” a “politici” sú asi naozaj takí hlúpi, že žijú v presvedčení, že by som uvedené domény predala STVR za horibilnú sumu. Hovorí sa “podľa seba súdim teba”. Takže časť liberálnej opozície a niektorí zástupcovia médií by to asi takto urobili. Týmto sa opäť raz usvedčili, že ich cieľom je iba škodiť.

Verejnoprávna inštitúcia je nás všetkých, preto mi bude cťou poskytnúť domény takpovediac zadarmo. Vyzývam všetkých dezinformátorov v médiách a na sociálnych sieťach, aby sa mi okamžite ospravedlnili. Nie som verejne činná osoba a ich konanie poškodilo dobré meno mne aj mojej obchodnej spoločnosti. V opačnom prípade sa budem domáhať súdnej ochrany mojich osobnostných práv aj ochrany dobrej povesti mojej obchodnej spoločnosti. Som podnikateľka s malou firmou a dodržiavam všetky zákony. Nevidím dôvod, prečo by som mala byť šikanovaná a verejne diskreditovaná hlupákmi a neslušnými ľuďmi.

Mgr. Edita Machalová, v Bratislave 01.07.2024

Prezident podpísal zákon o Slovenskej televízii a rozhlase
Prezident SR Peter Pellegrini v nedeľu podpísal zákon o Slovenskej televízii a rozhlase (STVR). Vyplýva to z informácií zverejnených na webe Kancelárie prezidenta SR. Pellegrini vopred avizoval, že pokiaľ v zákone nevzhliadne rozpor s ústavou... Čítať ďalej
01 | 07 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

Vážení čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik