Republika: Naše územie sa stáva legitímnym cieľom (VIDEO)
01 | 07 | 2024 I Eka Balaskova

Peter Pukan a Ondrej Ďurica z hnutia Republika tvrdia, že preprava zbraní na Ukrajinu cez naše územie, zo Slovenska robí legitímny cieľ pre prípadný útok jednej zo strán nezmyselného konfliktu medzi Ruskom a Ukrajinou. Celé to vysvetlili vo videu na Facebooku.  

Peter Pukan upozorňuje na sľuby politikov o zrušení DCA zmluvy pokračujú v politike Hegerovej vlády a Čaputovej rozhodnutí.

„Toto je zatiaľ výsledok vlády, na ktorý sme hľadeli s nádejou. Stáli sme na námestiach spolu s nimi a bojovali proti uzatvoreniu nevýhodnej zmluvy DCA,“doplnil Ondrej Ďurica a doplnil, že keď sa o tejto zmluve hlasovalo, poslanci hnutia Republika boli proti.

„Našu rétoriku prebrali aj politici súčasnej vlády – uverili ste im, dúfali ste, že naplnia svoje predvolebné sľuby… S nádejou ste prijali zloženie novej vlády za účasti Dankovej SNS…,“ pripomenul Ďurica ďalej a rozhorčene doplnil, že aktuálne správy hovoria, že územie Slovenska bude k dispozícii na presun zbraní pre Ukrajinu.

„Na kŕmenie vojny, ktorá je zbytočná a prináša obete na všetkých stranách – a áno, aj na tej našej – Slovenskej!,“ dodal Ďurica.

Robert Kaliňák: Premiéra čoskoro uvidíme. Nebude to však také jednoduché!
V polovici mája atentátnik spôsobil premiérovi ťažké zranenia, z ktorých sa stále zotavuje. Pomaly a úspešne, no žiaľ – nie bez následkov. Minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SSD hovorí o trvalých následkoch, ktoré premiérovi po atentáte zostanú.... Čítať ďalej
01 | 07 | 2024 | Eka Balaskova

„Pre Slovensko sú to obete ekonomické a bezpečnostné.  Západ postupne Zelenskému povoľuje používať tieto zbraňové systémy mimo územia Ukrajiny, teda aj na Ruskom území. Zásobovacie trasy sa pre Putina stávajú legitímnym vojenským cieľom,“upozornil Pukan s tým, že je to pre nás veľká bezpečnostná hrozba. Pýta sa, či si myslíme, že Rusko sa na to bude len prizerať, alebo sa raz rozhodne preťať infraštruktúru, ktorou munícia prúdi do Zelenského skladov.

„Tá hrozba tu je! a slovenská vláda nerobí kroky na deeskaláciu týchto bezpečnostných hrozieb. Slovensko je teda naďalej viac a viac zaťahované do vojny s Ruskom,“ dodal.

Ondrej Ďurica „kolegom z vlády“ odkázal, že ak by chceli hľadať riešenie, nemusia poň ísť ďaleko.

„Maďarsko nepovolilo prepravu munície cez svoje územie na Ukrajinu. Švajčiarsko je úplne neutrálne a nijako sa do konfliktu nezapája. Nie je to „ich“ vojna, ako vám tu podsúvajú tzv. mienkotvorní influenceri,“ vysvetlil Ďurica.

Mimochodom, pán Erik Kaliňák, obranná zmluva DCA, ktorá je pre Slovensko nebezpečná a nevýhodná, nás žiadnym spôsobom nezaväzuje k preprave zbraní na Ukrajinu! Neprispievame tým k mierovému riešeniu, práve naopak: Predlžujeme vojnu a vystavujeme slovenských občanov ekonomickým a bezpečnostným hrozbám,“ upozorňuje Ďurica.

Vráťte sa k predvolebnej rétorike!

AKTUALIZOVANÉ Veľká akcia polície: Zasahujú po celom Slovensku! Preverujú bombovú hrozbu
Polícia aktuálne preveruje bombovú hrozbu po celom Slovensku. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová. Aktualizované 10:15 Oznámil ju mužský hlas na linke 158. Priblížila, že neznáma... Čítať ďalej
01 | 07 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

„Vráťte sa k tomu, čo ste sľúbili občanom pred voľbami, a pozrite si vyhlásenia svojich straníckych kolegov,“ odkázal Pukan a celé video uzavrel výzvou: „Neklamte nás a nerobte z občanov hlupákov.“

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik