Gen. Viktorín: Nehazardujte s dôverou voličov
03 | 07 | 2024 I Eka Balaskova

Armádny generál vo výslužbe Jozef Viktorín (Republika) nie len súčasnej koalícii, ale aj Prezidentskému palácu adresuje úprimné odporúčanie. Nemali by opakovať chyby Igora Matoviča a Eduarda Hegera. Upozorňuje, že občania očakávajú väčšiu mieru komunikácie s občanmi. Práve občania sa totiž najviac pričinili o zmenu politických pomerov na Slovensku, upozorňuje Viktorín na sociálnej sieti.

Viktorín má na mysli obstarávanie PVO, či ticho okolo zmluvy DCA a prevoze bojovej techniky naprieč Slovenskom. Ľudia to všetko registrujú a aby nevznikala zbytočná nedôvera, potrebujú informácie. Tie potrebujú aj okolo rokovaní, ktoré absolvoval prezident SR Peter Pellegrini. Nestačí len strohé „konalo sa“. Vysvetľuje, že bývalému mainstreamu to takto vyhovuje, no uvažuje, či si takto chce vedenie štátu vybudovať dôveru. Na záver pripomína, že keď sa Slovensko dostane do problémov, nebude sa môcť spoľahnúť na nikoho iného, len samo na seba a na to by mali pamätať vrcholoví predstavitelia štátu.

Naťahovanie z ministerstva obrany

„Čo naznačujem, čo sa snažím povedať? Napríklad hovorím o obstarávaní systému PVO zo strany Ministerstva obrany SR. Tento nekonečný problém si zaslúži pozornosť a presné informovanie verejnosti. ‘Záhadné’ ticho okolo DCA tiež neprispieva k popularite súčasnej koalície a nrhovorí o snahe otvorenej komunikácie. A to ani nevravím o prevoze bojovej techniky a zbraní cez naše územie - samozrejme potichučky…,“upozorňuje Viktorín. Ten síce netvrdí, že ministri nič nerobia, no k vzájomnej dôvere patrí informovanosť. Vidia presuny techniky, no nevedia, prečo, čo je to za techniku, čo dôvere nenapomáha. Vláda ju dostala, no veľmi ľahko ju môže stratiť.

Hlas ľudu: Sexista Danko a Šimečkova dievčina
Ten Šimečka sa nezdá. Slabá konštrukcia, ale chlapík je to správny. Za svojich sa bije ako lev. Alebo ako Jožkova kočka. Má tri mláďatá a chráni si ich pred kocúrmi. Prichádzajú za ňou najmenej štyria „tatovia“. Dnes zaútočila na dvakrát väčšieho... Čítať ďalej
01 | 07 | 2024 | Mária Škultétyová

Neodkomunikované prezidentské aktivity

„Jasným príkladom je aktuálne aktivita nášho prezidenta na návšteve v susednej ČR. Jeho stretnutie s premiérom Fialom nebolo podľa mňa ani náhodou profesionálne zvládnuté. A rokovania v Bruseli? Podpora von Leynovej? Podpora Rutteho za generálneho tajomníka NATO? To naozaj? Nie je to v príkrom rozpore ku všetkému čo kedy koalícia ale aj Pellegrini ako kandidát na hlavu štátu hovorili? No veru je - a fatálne. Čerešničkou na torte je fakt, že občan sa to všetko dozvie len tak priebežne, ako bežnú správu. Proste - stalo sa. Angažovaným novinárom toto všetko hrá do ich ideologického videnia sveta, takže nijako extra nekričia. A teda všetky tieto rozporuplné kroky staronovej politickej elity prešli úplne bez väčšieho mediálneho vzruchu,“ vysvetľuje Viktorín.

„A tak sa pýtam, či takouto ,zákopovou’ (ne)komunikáciou si chce vláda a prezident budovať dôveru a dlhodobejšiu podporu. Ja osobne to skôr vidím na budovanie cesty budúcej straty podpory,“ obáva sa Republikán.

Ľudia stále potrebujú mier

„Nekonzistentnosť postoja k Ukrajine a k formám pomoci pre ňu, hlavne od prezidenta SR totiž vytláča to úzadia to podstatné, čo si ľudia prajú a de facto si to aj vo voľbách zvolili - a to je mier, nie zbrane, nie munícia. Zastávate také funkcie, kde musíte vedieť, že v prípade problémov, ktoré pri vašich ledabolo postojoch môžu nastať, nám nik nepomôže, že tak ako vždy, zostaneme na všetko sami. Nikto sa nebude trhať, ako nám pomôcť. Na toto prosím nezabúdajte,“  píše  dôrazne Viktorín.

„Ľudia vám dali dôveru, tak im ju vráťte formou otvorenej a férovej politiky a nehrajte falošné hry s občanom a ani so Slovenskom,“ uzatvára.

AKTUALIZOVANÉ Veľká akcia polície: Zasahujú po celom Slovensku! Preverujú bombovú hrozbu
Polícia aktuálne preveruje bombovú hrozbu po celom Slovensku. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová. Aktualizované 10:15 Oznámil ju mužský hlas na linke 158. Priblížila, že neznáma... Čítať ďalej
01 | 07 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

Vážení čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik