Zlá diagnóza, "Západ" umiera
30 | 06 | 2024 I Ivan Brožík

"Štatisticky významné percento pacientov neumiera na chorobu, ale na zle stanovenú diagnózu. Ide o citlivý problém, pretože nesprávna diagnóza implikuje smrtiacu terapiu. Preto na seba chybujúci lekári solidárne nežalujú." Začína svoju úvahu na webe parlamentnilisty.cz publicista Ivan Hoffman.

Výstižný komentár redakcia HD preberá celý s tým, že pripomína jeho zdroj - parlamentnilisty.cz.

____________________________________________

"Chybné diagnózy, prognózy i chybné vedecké teórie

stoja za väčšinou škodlivých terapií, ktoré ordinujú svetu politici, ktorí sa podobne ako lekári neradi priznávajú k svojim prehreškom. Spolu chytení, spolu obesení, platilo už na divokom západe, a politici, zločinci svojho druhu, sú si toho dobre vedomí. Na raz stanovenej terapii lipnú aj po tom, keď už o diagnóze panujú pochybnosti, a dokonca aj vtedy, keď už je pôvodná diagnóza vyvrátená. (A akosi sa to zabudne oznámiť laickej verejnosti.)

Existuje mnoho príkladov,

keď politici nie sú ochotní zmeniť kurz, aj keď už je každému, kto používa mozog, jasné, že mierime do katastrofy. Už dlho je vyčíslené, že prechod na „bezemisnú“ ekonomiku a na alternatívne obnoviteľné zdroje devastuje životné prostredie, ak sa započítajú externality. Pritom práve hypotéza o človekom spôsobených zmenách klímy bola argumentom pre likvidáciu európskeho priemyslu a poľnohospodárstva.

Napriek tomu,

že na každom kroku pociťujeme negatíva globalizácie, ktorých dôsledkom je budovanie colných bariér, uvaľovanie sankcií a dotovanie toho, čo neobstojí v otvorenej súťaži, stále sa vyučujú bludy o prospešnosti voľného pohybu ľudí, tovaru a kapitálu. Namiesto návratu k lokálnej sebestačnosti politici stále tvrdia, že budúcnosť je v povinnej integrácii, byrokratickej centralizácii av kolonizácii slabších.

Evidentné sú negatívne dôsledky migrácie,

ktorú sprevádza rast kriminality, spoločenský úpadok a obavy o budúcnosť kvôli neochote imigrantov rešpektovať miestne zvyky, náboženstvo a zákony. Politici sa napriek tomu zanovito držia nezmyselného predpokladu, že migrácia prináša ekonomicky žiaducu lacnú pracovnú silu a ako bonus kultúrne obohatenie.

Pandémia covidu-19 potvrdila,

akým šialenstvom sú laboratóriá vyvíjajúce smrtiace vírusy na jednej strane, a farmaceutické molochy, derúce sa za ziskom aj cez mŕtvoly na strane druhej. Politici, ktorí sa nechali oklamať, alebo skorumpovať farmaceutickou lobby, sa nevedia dištancovať od kompromitovanej, nekompetentnej neziskovky WHO (Svetovej zdravotníckej organizácie), o ktorej sa vie, že pred zdravím uprednostňuje zdravotnícky biznis svojich významných sponzorov.

Existujú presvedčivé štúdie a argumenty,

na základe ktorých je väčšina Američanov presvedčená, že 11. septembra bol „inside job“. Že teda išlo o prácu, či spoluprácu amerických tajných služieb na terorizme pod falošnou vlajkou. Oficiálna verzia znie „vojna proti teroru“ ale stále sú oprávnené pochybnosti, pretože mŕtvych v troskách WTC bolo príliš na to, aby pripadalo do úvahy priznať pravdu.

Svet stojí na prahu veľkej vojny,

konfliktu, ktorý hrozí zmeniť kedysi dominantný a stále ešte významný Západ na zdevastovanú perifériu sveta. Fanatická naliehavosť, s ktorou politici trvajú na víťaznej vojne, je dôsledkom chybnej diagnózy: Diagnózy, že Západ potrebuje (a dokáže) poraziť a vyrabovať Rusko."

_______________________________________________________

Čítali ste komentár Ivana Hoffmana, ktorý vyšiel na webe parlamentnillisty.cz.

Ľutujem ich
Proste ich ľutujem. (Prepáčte, dnes som opäť osobný, v prvej osobe teda.) Nádoby plné nenávisti, bezmocnej zloby zo straty síce intelektom, slušnosťou i znalosťami obmedzenej, no právne neobmedzenej moci. Z popisu našej práce vyplýva, že musíme... Čítať ďalej
29 | 06 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik