TR.KO Galko furt bude len TR.KOM zo „zvláštnej“ školy
30 | 06 | 2024 I Mária Škultétyová

Pri ukončení školského roka si Galko zaspomínal na časy, keď ešte dral školské lavice. Možno neuveríte, ale tento pán bol podľa vlastných slov dosť talentované dieťa. Už ako škôlkar vedel čítať a písať. Keď cestovali vlakom, mama mu nedovolila čítať detský časopis, aby si sprievodca nemyslel, že je starší, a nepýtal cestovný lístok. Lebo deti v predškolskom veku cestovali zadarmo.

Malý Galko kukal ako teliatko

Na prvý deň v škole spomína takto:

Keď sme prišli prvý deň do školy, prišla prísna súdružka učiteľka a povedala : "Nakresli pána, akého vieš". Kým všetci čmárali postavičky, malý Galko kukal ako teliatko, lebo nerozumel. Až na tretí pokyn súdružky učiteľky úhľadným písmom s diakritikou napísal: Nakresli pána, akého vieš. Na ten výsledok zas ako teliatko kukala súdružka učiteľka.

Čo na to poviete? Múdre chlapča, že?

Veď preto aj základnú školu prešiel so samými jednotkami alebo s vyznamenaním. Od šiesteho ročníka navštevoval  triedu s rozšíreným vyučovaním matematiky.  Aj napriek tomu nešiel na gymnázium, ale na strojnícku priemyslovku. Po ťažšom rozbehu sa mu celkom darilo a zmaturoval na samé jednotky.

Po maturite išiel na Matfyz. Lebo sa mu "ľúbila furt tá matika". Prijali ho na vedecký odbor Matematická analýza.

Ale nechajme chvíľu hovoriť samotného Galka

 Počuť to z jeho úst, znie predsa len ináč ako odo mňa. Zvlášť, keď to nebudú iba slová chvály:

„V prvom ročníku začínal už letný semester. Takmer všetci spolužiaci mali už všetky skúšky zo zimy hotové, ja ani jednu. Lietal som zo skúšok jak pilot na F-16. Prvú zimnú skúšku som spravil až v letnom semestri, písomnú časť som písal počas hodiny, keď ostatní mali prednášku. Bol to tretí alebo bohvie koľký opravný termín. Nakoniec som prvý ročník s ťažkosťami skončil.“

A ďalej študent Galko píše, že potom už za vynikajúci priemer začal brať prospechové štipendium a to si udržal až do konca štúdia. V treťom ročníku ho prijali na špecializovaný odbor Teoretická kybernetika, matematická informatika a teória systémov - zameranie Počítačová grafika. Prijali tam 8 ľudí z celej školy, zo všetkých druhých ročníkov. Štátnice spravil na dve jednotky a dve dvojky.

Hlas ľudu: Ešte šťastie, že sa Orbánovi nič nestalo!
Správa z novín: Počas policajného sprievodu maďarského premiéra Viktora Orbána v Stuttgarte došlo k smrteľnej dopravnej nehode. Jeden policajt zomrel a ďalší sa ťažko zranil. Ešte šťastie, že Orbánovi sa nič nestalo To by len potom bolo titulkov!... Čítať ďalej
26 | 06 | 2024 | Mária Škultétyová

Napokon sa vyznáva  z toho, že sa za svoj život nemusí hanbiť

Neviem, čo si o tej hanbe myslíte vy, priatelia, ale mne sa vidí, že Galko to celkom nedomyslel. Zvlášť, čo sa týka života v politike. Za jeho ministrovania prepukla kauza s odpočúvaním, čo ho napokon stálo kreslo ministra obrany. Vtedy bol jeho straníckym šéfom Richard Sulík, s ktorým si neskôr nevedeli prísť ani na meno. Galko  ho opustil a vstúpil do Demokratickej strany.

Ale nemusíme chodiť až tak ďaleko. Stačí spomenúť jeho súčasné  vystupovanie v parlamente, kde pôsobí ako poslanec za Oľano. Zdá sa, že vo vulgárnych vyjadreniach svojho šéfa už aj predbehol. Jeho najvážnejším konkurentom je „zabávač“ Jožo Pročko. 

Čo si o jeho práci v parlamente myslia čitatelia, to ho iste  nepoteší.  

A to som tomu TRTKOVI vybrala tie slušnejšie odkazy

Tento človek už výzorom pripomína absolventa „zvláštnej“ školy. Niečo tak odporne slizké sa vidí málokedy. Nejako mu zázračne narástlo to jeho malilinkaté úbohé ego. A on je kto, resp. čo ? Skáče zo strany do strany ako blcha z postele do postele. Človek by povedal, že nevie vysúkať jednu súvislú vetu, a ajhľa, aký „vtipálek“ je z neho. Presne podľa vzoru svojho straníckeho šéfa. Ono je to tak, že rovný rovného si hľadá, však, pán Galko. Apropo, ten titul trtko patrí vám, nepoznám nikoho, kto by vás volal inak.

Tento chudáčik už len na pohľad, a to sa nedotknem jeho extrémne nízkej mozgovej vybavenosti, ide kádrovať schopnejších. Galko patrí do chlieva spolu s Matovičom a ten chliev ostane chlievom, dokiaľ ho nezbúrajú.

Pán Galko, vy ste duševne prázdny človek, frustrovaný vlastnou nemohúcnosťou, typickým predstaviteľom progresívneho „výkvetu“ tejto spoločnosti. Ak vám to nikto nepovedal, tak vám to poviem ja. Dostali ste Slovensko s tou vašou neoliberálnou politikou na úrovni štvrtej cenovej skupiny do situácie, ktorá nemá v ére našej samostatnosti obdobu. Tomu samozrejme zodpovedá aj vaše nechutné a urážlivé vyjadrovanie na politikov súčasnej koalície, ktorí si dovolia mať iný názor, ako je ten váš. Vy sa môžete len a len hanbiť za svoje neokrôchané správanie, ak vôbec chápete obsah tohto pojmu. Zopakujem to ešte raz, ste duševne prázdny človek, a to bez štipky akejkoľvek sebareflexie.

Priatelia, záleží len od vás, čo si z toho zoberiete. Názor si už urobte sami. Ale to, že  je trtko, to mu nikto nezoberie. Naváža sa do fejkovej opozície a  pri hlasovaní sa pomýli a podporí koalíciu.  Je to skrátka ukážkový TRTKO.

Filozof Bakoš: Pročko je približne v rovine Veroniky Remišovej
"Každý forenzný politológ musel konštatovať, že Pročko je iba malý kúsok pod Igorom Matovičom, no stále ešte nad Ľubomírom Galkom, teda približne v rovine Veroniky Remišovej. Čo na ktorúkoľvek ústavnú funkciu – podľa nadšených voličov – bohato... Čítať ďalej
30 | 06 | 2024 | Gabriela Fedičová

Ale prejdime na inú tému

Pred odvolávaním Kolíkovej a Šipoša z funkcií predsedov výborov prišiel Galko na ohromný nápad. Alebo, ako on hovorí, na razantnú akciu.

PS ako najsilnejšej politickej strane navrhol dohodnúť sa s celou opozíciou a oznámiť koalícii, že ak odvolá opozičného predstaviteľa z výboru, všetci opoziční predsedovia aj podpredsedovia, aj podpredseda NR SR Michal Šimečka položia funkcie. Dokázali by tak, že princípy demokracie sú pre nich dôležitejšie ako stoličky, funkcie a funkčné výhody. Predseda klubu PS Martin Dubéci verejne prisľúbil, že sa budú týmto návrhom zaoberať a zaujmú k nemu stanovisko.

A výsledok už poznáme. Kolíková so Šipošom boli odvolaní a opozícia Galkovu razantnú akciu nechala vyfučať.

Galko reaguje

Hanba takejto opozícii, ktorá si nedokáže zastať svojich opozičných kolegov a nechá so sebou poutierať dlážku. Neboli ochotní ani len pohroziť, že ak ich odvolajú aj oni opustia svoje funkcie. Požitky, stoličky a funkcie sú im prednejšie ako súdržnosť a boj za demokraciu.

Fejková opozícia, fejkové princípy.

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik