Toto sú obete nehody v Nových Zámkoch: Zomrel aj milý mladík Alex
30 | 06 | 2024 I Gabriela Fedičová

Šesť zo siedmich obetí mimoriadne tragickej dopravnej nehody na južnom Slovensku pochádzalo z tej istej obce Semerovi. Jedným z nich bol dvadsaťtriročný Alex a aj matka, ktorá zahynula spolu so synom. Ich sused (53), vyviazol z nehody s ťažkými zraneniami, píše český portál Blesk.

Alex (†23), Helena (†63), Martin (†45), Iveta (†64), Alžběta (†60) a Dárius (†28) sa žiaľ, nikdy nedostali domov do obce Semerovo z neďalekých Nových Zámkov. Všetci cestovali autobusom, ktorý sa zrazil s prechádzajúcim vlakom na železničnom priecestí na južnom Slovensku. Siedmou obeťou je žena z Dvorov nad Žitavou, ktorá zatiaľ nebola identifikovaná.

Starosta Semerova Peter Čelko sa o hroznej udalosti dozvedel zo sociálnych sietí. Neváhal a okamžite išiel na miesto, aby sa presvedčil na vlastné oči. "Žiaľ, potvrdilo sa, že tragicky zahynulo šesť občanov našej obce," povedal Čelko. "Odkedy sa píše kronika našej obce nezažila Semerovo takú tragédiu," dodal smutne. Spomenul tiež, že úrady požiadali rodinných príslušníkov obetí o pomoc pri identifikácii tiel.

Medzi obeťami nešťastia z obce Semerovo je aj sympatický mladík Alex, ktorý sa vracal domov z Nových Zámkov, aj matka Alžbeta a jej syn Dárius. "Včera sa chystali zbierať marhule. Jediné, čo im zostalo v záhrade, boli vedrá, ktoré pripravili," povedal sused, ktorý oboch osobne poznal. Informoval o tom slovenský denník Plus JEDEN DEŇ.

Príčiny štvrtkovej strašnej nehody sú stále predmetom vyšetrovania

Podľa slovenského ministra dopravy Jozefa Ráža to môže byť ľudský faktor. Svedok nehody Michal Bilý však upozornil, že takéto vyhlásenie môže byť aj škodlivé. "Minister dopravy povedal, že ľudský faktor zlyhal. Chápem, že ľudský faktor znamená železničný personál, ktorý si nevšimol, že vlak je na nesprávnej koľaji. Ale je to veľmi nešťastná formulácia, pretože to znie, akoby vodič autobusu urobil chybu. A neurobil to," napísal v príspevku na Facebooku.

Polícia SR začala v tomto prípade trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozovania v súvislosti s priestupkami zabitia a ublíženia na zdraví.

Väčšina obetí TRAGICKEJ zrážky boli z JEDNEJ obce. Prehovoril starosta
Zrážka vlaku a autobusu ku ktorej došlo vo štvrtok krátko po 17.00 h na chránenom železničnom priecestí na Dvorskej ceste pri Nových Zámkoch zasiahla mnohých. Najviac však obyvateľov obce Semerovo, pretože až šesť obetí tejto tragickej zrážky totiž... Čítať ďalej
28 | 06 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik