Status pomýleného Galka
30 | 06 | 2024 I Ivan Brožík

V tom Slovensku to majú nejaké pomýlené. Nie na tom našom Slovensku, ale v tom, ktoré si nechal svojho času  zaregistrovať v rámci svojej politickej eseročky Igor Matovič. Najnovšie sa jeho Ľubomír Galko na sieti vyznáva z toho, aký je pomýlený a že nie je (okrem iného) Panna Orleánska.

"Ešte k tomu môjmu hlasovaniu ZA pri prelamovaní prezidentkinho veta pri zákone o ochrane prírody, lebo niektorí ste sa na to pýtali. Pomýlil som sa. Tomu, kto ma sleduje a vie si pozrieť, ako som pri tomto zákone hlasoval v prvom, druhom alebo treťom čítaní, to bolo jasné hneď alebo sa ma na to individuálne spýtal a ja som mu odpovedal." vyviňuje sa z hlasovania ZA poslanec.

"Môj hlas, našťastie, o ničom nerozhodol, koalícia mala 79 hlasov, s mojim 80"

Podľa poslanca Galka to "z médií to riešil len Denník N, ktorý to dal rýchlo, rýchlo do Minúty dňa. Samozrejme, bez toho, aby sa ma spýtali na dôvod môjho hlasovania. Ak by totiž tak spravili, museli by dať aj moju reakciu, že to bol omyl. Ostatným médiám to bolo jasné a evidentne nemajú v sebe takú dávku zlomyseľnosti." Znelo rypnutie prvé, do mainstreamu.

"Ja sám so sa o tom mojom hlasovaní dozvedel, až keď ma na to v tuneli upozornil a spýtal sa na dóvod Alojz Hlina"

Toto je naozaj kúzelný argument Matovičovho poslanca: Chyby nerobí len Ježiš Kristus, Panna Orleánska a ešte ten jeden akože priaznivec, čo mi tu pod víkendový status napísal, že som zradca a mám zostať pri údených kolenách. My ostatní, normálni ľudia chyby robíme". Znie Galkovo rypnutie druhé, ťažko povedať do koho. Asi do všetkých, vrátane nebies.

"Takéto pochybenie sa stáva bežne,

poslancom opozície aj koalície, hlavne, keď je veľa zákonov na hlasovanie. Niektorí to riešia potom tým, že tvrdia, že hlasovali proti ale hlasovacie zariadenie im zlyhalo. Ja to tak tvrdiť nebudem, normálne som sa musel pomýliť, keď ma vykázalo ako hlasujúceho za." Znie Galkovo pomýlené rypnutie, pardon, rypnutie o pomýlenom hlasovaní číslo tri. Vskutku netušíme, kam ním mieril.

R.Kaliňák: V najbližších dňoch možno očakávať, že sa premiér opäť ukáže
V najbližších dňoch možno očakávať, že sa premiér Robert Fico (Smer-SD) opäť ukáže a postupnými krokmi sa chytí všetkých svojich pracovných povinností. Vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD) to uviedol v nedeľnej diskusnej relácii... Čítať ďalej
30 | 06 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik