Nič nové! Klusov prieskum favorizuje Progresívne Slovensko
30 | 06 | 2024 I Ivan Brožík

Posledný predprázdninový prieskum agentúry SCIO nepovedal vlastne nič nové. Uverejnil ho na svojom profile Martin Klus. Klasika - na prvom mieste politicky neúspešný, ale vždy víťaz prieskumov, na druhom mieste reálny víťaz volieb.

"Reprezentatívny prieskum sme realizovali na vzorke tisíc respondentov, CAWI metódou v dňoch 14. - 17. júna 2024 a vyplynulo z neho, že trendy z eurovolieb majú napriek menšej vážnosti, ktorú týmto voľbám mnohí voliči prikladajú, pomerne zásadný vplyv na všeobecné preferencie politických strán voličmi." Tvrdí Martin Klus.

Vraj "jasne o tom svedčí aj pretrvávajúca dominancia Progresívneho Slovenska" v prieskume

Lenže - v reálnej politike našťastie PS nedominuje. "A to je ešte potrebné brať do úvahy fenomén tzv. skrytého voliča, ktorý je podľa našich analýz osobitne silný najmä u SMERu-SSD a Republiky." Pripomína správne, no nelogicky k "víťaznej" pozícii Šimečkovcov v prieskumoch Martin Klus.

A tak teda uvidíme - vraj

"Uvidíme, či na Slovensku nastane po sérii volieb niečo ako uhorková sezóna počas leta, alebo bude turbulentný politický vývoj pokračovať aj počas prázdnin, čo pochopiteľne ovplyvní ďalší vývoj preferencií na konci leta, resp. začiatkom septembra. Čo myslíte vy priatelia?" Pýta sa na záver statusu Martin Klus.

Napadli Eduarda Chmelára!
"Dnes ma napadol na mojom obľúbenom kúpalisku v Santovke agresívny primitív. Asi 40-ročný vysoký vyšportovaný muž na mňa najprv začal ziapať, či čítam spis nejakej "ruskej vrahyne" (nechápal som, až vzápätí mi došlo, že si ten testosterónový... Čítať ďalej
30 | 06 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik