Napadli Eduarda Chmelára!
30 | 06 | 2024 I Ivan Brožík

"Dnes ma napadol na mojom obľúbenom kúpalisku v Santovke agresívny primitív. Asi 40-ročný vysoký vyšportovaný muž na mňa najprv začal ziapať, či čítam spis nejakej "ruskej vrahyne" (nechápal som, až vzápätí mi došlo, že si ten testosterónový inteligent pomýlil poľskú nositeľku Nobelovej ceny za literatúru Olgu Tokarczuk s nejakou Ruskou), potom sa mi vyhrážal fyzickými útokmi a napokon vulgárne zahriakol aj plavčíčku, ktorá ho slušne požiadala, aby sa upokojil a neobťažoval ma." Píše v najnovšom statuse na sociálnej sieti publicista Eduard Chmelár.

"Návštevníci kúpaliska mi neskôr povedali, že sa správal otrasne už pri príchode, keď vystúpil z čierneho mercedesu banskobystrickej ŠPZ-ky a zhučal nejakého vyklepaného mládenca (pravdepodobne pokladníka), prečo mu neotvoril dvere na aute." Dodáva autor statusu.

Našťastie - avšak iba nateraz. Čo ešte príde?

"K fyzickému útoku napokon nedošlo, lebo som zachoval stoický pokoj a aj okolie mu naznačovalo, že ak s tým neprestane, dajú ho vyviesť z areálu. Nenosím k bazénu mobil, takže som si ho ani nenakrúcal a vôbec, nie som z tých, ktorí na seba pútajú pozornosť týmto spôsobom. Vyhrážky, že keď sa to tu zmení, budem prvý, koho obesia, dostávam už niekoľko rokov, takže mi vyvolalo úsmev na tvári, keď bezprostredne po atentáte na premiéra líder PS Michal Šimečka podal trestné oznámenie na to, že mu niekto napísal vyhrážku a požiadal o ochranku." Dovysvetlováva situáciu publicista.

"Naozaj? Takto sa to robí?"

"Pýtal som sa sám seba tak trochu sarkasticky a zauvažoval som nad tým, koľko trestných oznámení by som musel podať, keby som bral vážne každú vyhrážku, ktorú som v živote dostal. Nielen moji priatelia, ale aj mnohí z vás sa ma však po atentáte na predsedu vlády celkom vážne pýtali, prečo som aj ja ako verejne exponovaný človek nepožiadal o ochranku. Nuž hlavne preto nie, lebo z toho nechcem robiť drámu, nechcem obmedzovať vlastný život a nechcem dať takýmto vagabundom pocit, že sa nechám zastrašiť."

VÝZVA OPOZÍCII: UROBTE HRÁDZU AGRESÍVNYM ÚTOKOM VAŠICH PRÍVRŽENCOV!

"Ak si opoziční lídri neurobia bez výhovoriek poriadok v radoch vlastných voličov a nezastavia to, ďalšie tragédie sú neodvrátiteľné. A ak hovorím bez výhovoriek, tak bez výhovoriek.

Vaše neustále odvádzanie pozornosti na vulgárnosť niektorých predstaviteľov koalície je už trápne.

Nielen preto, že ste to boli predsa vy, ktorí ste si vymysleli primitívny termín "ačohentizmus", aby ste nemuseli čeliť nepríjemným faktom (je to síce propagandistický nezmysel, ale ak ho už používate, tak principiálne, a nie selektívne).

Ale predovšetkým preto, lebo to nebol prívrženec koalície, ktorý sa pokúsil zavraždiť premiéra, neboli to stúpenci vládnych strán, ktorí napádali ľudí na verejnosti - ani teraz, ani v minulosti. Sú to vaši ľudia, vy na nich máte vplyv, vy na nich máte dosah, tak sa už zbabelo nevyhovárajte a konajte.

Doteraz som opozíciu neobviňoval z vyvolávania nepokojov. Ale ak neurobíte hrádzu týmto násilnostiam, budem vás už za ďalšie tragédie brať na zodpovednosť. Cielene vyvolávate vo vašich prívržencoch falošné pocity, že žijeme v diktatúre, totalite, policajnom štáte, a toto je výsledok.

Všetci vieme, o čo ide, dosť bolo tej hry na slepú babu."

Píše na sociálnej sieti rešpektovaný publicista Eduard Chmelár.

Ľutujem ich
Proste ich ľutujem. (Prepáčte, dnes som opäť osobný, v prvej osobe teda.) Nádoby plné nenávisti, bezmocnej zloby zo straty síce intelektom, slušnosťou i znalosťami obmedzenej, no právne neobmedzenej moci. Z popisu našej práce vyplýva, že musíme... Čítať ďalej
29 | 06 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik