Progresívna mimovládka sa vzdúva ako moriak
29 | 06 | 2024 I Ivan Brožík

Samuel Migaľ z HLASu na sociálnej sieti upozorňuje: "V nadácii Zastavme korupciu opäť robia nadprácu, ktorá nepomôže nikomu." 

"Hoci som fanúšik transparentnosti, nikdy som nesúhlasil s honom na čarodejnice a vždy som jasne kritizoval, keď sa vynášali predčasné súdy a kriminalizovali ľudia na základe „podozrení“" píše autor statusu v jeho úvode.

Je dôležité hovoriť aj o podozreniach

"A je dôležité ich preverovať nielen prostredníctvom OČTK. Nezastupiteľnú úlohu tu majú aj investigatívne médiá, ktoré hľadajú fakty a nie senzácie. Zastavme korupciu sa však čoraz viac uchyľuje ku polopravdám a ku filtrovaniu faktov, ktoré sa nehodia do príbehu.

Nepomôže to nikomu. Keď dnes jasne vieme povedať, kde nadácia prekrúca realitu, tak keď nabudúce odhalia niečo seriózne, tak im už bude veriť iba málokto." Píše Samuel Migaľ.

Politický aktivizmus ako vyšitý

"Vnímam že ešte väčšiu cestu k aktivizmu nabrali najmä po najatí bývalého policajta Daňka do svojho tímu. Práve uňho existujú vážne podozrenia, že krivil realitu tak, aby tí, ktorí si to podľa Matoviča, Lipšica a Čurillu „zaslúžili“ boli vo väzbe za čokoľvek. Hoci bez dôkazov, dôležitý bol z ich strany dobrý úmysel POZATVÁRAŤ tých o ktorých mali podozrenia z nezákonnej činnosti."

Takto ale svet nefunguje

"Za každý zločin má byť trest, ale nie za vymyslený skutok, lebo k iným podozreniam nemáme dosť dôkazov. 
Rovnako by mala ísť napríklad kritika za používanie paragrafu 363 tam, kde je oprávnená a NEVYMÝŠĽAŤ si jej využitie napríklad u šéfa inšpekcie Zuriana a NEKLAMAŤ len preto, lebo to dobre vyzerá - ale len pre “majiteľov pravdy”
„Pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí.“ Toto heslo Václava Havla je univerzálne. Nikde sa v ňom nehovorí, že klamať sa môže, pokiaľ je cieľom klamstva "zlá" koalícia. Končí svoj status Samuel Migaľ.

Chmelár zdvorilo upozorňuje
"Chcel by som všetkých, ktorí zneužívajú tragédiu na obviňovanie vlády Roberta Fica, zdvorilo upozorniť, že systematická likvidácia železničnej dopravy sa začala za druhej vlády Mikuláša Dzurindu, súčasťou ktorej bola aj časť dnešnej opozície."... Čítať ďalej
29 | 06 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik