Ľutujem ich
29 | 06 | 2024 I Ivan Brožík

Proste ich ľutujem. (Prepáčte, dnes som opäť osobný, v prvej osobe teda.) Nádoby plné nenávisti, bezmocnej zloby zo straty síce intelektom, slušnosťou i znalosťami obmedzenej, no právne neobmedzenej moci. Z popisu našej práce vyplýva, že musíme prechádzať miestami, kde sa politici vyjadrujú a kde sa vyjadrujú tak, že "však o nič nejde, to sú IBA siete!". Tam nemusia byť desať minút po kaderníčke, tam nemusia mať kravaty a modré oblečky, naleštené a napudrované plešinky, tam sú "per huba".

A v tom to je. Siete obnažujú. Siete sú ako kanalizácia, zhltnú každý odpad. A autori politici na nich ako smetné nádoby, periodicky zo seba vysýpajú odpad. Netriedený, ako sa to vrství, tak sa to vyprázdňuje. (Teda, viacerí autori, predovšetkým zo sféry "bývalej politiky". Aby som neurazil aj tých inšpiratívnych, čítaných a hodnotovo pozitívnych.)

Stále dokola to isté

Vynadať všetkým a každému, pod čiernu zem zadupať každého iného ako seba, potom sa urazene rozlúčiť na "dlhší čas", vraj sabbatical, no o dva dni je nádoba zas plná, zas ju treba vykydať. Vyprázdniť sa. A vychváliť seba. Odporne sa vychvaľovať, tú svoju akožedokonalosť. Sú profily, kde nič iné ani nenájdete. V čase, keď sú ich majitelia pri moci, píšu oslavné ódy na vlastnú dokonalosť a priam božské stelesnenie, v čase keď voľby rozhodli, že pri moci nebudú, už sa len vyprázdňujú. Našťastie, iba obrazne, textovo, ale obsahom totožne ako to vyprázdňovanie na toaletách. Niektorí to robia sofistikovanejšie, akože "fajnovejšie", iní si ani nezavrú dvere na kabínke. A odídu z nej bez použitia papiera a umytia rúk.

Chronicky známe mená

Ak sa chcete naozaj pošpiniť až po uši, nezabudnmite si denne prečítať koncentrovanú nenávisť u autorov statusov. ako je pani Nicholsonová, pani Remišová, pani Kolíková, pán Naď, Káčer, Pročko, Galko, Šipoš, Matovič, pán Krúpa a mnohí mnohí ďalší. Mimochodom, koľkí z nich sa bijú do pŕs, akí veľkí kresťania sú a čo vraví kresťanská náuka na nenávisť? Samozrejme, od progresívnych liberálov odpoveď na túto otázku nečakajte ale aj tak si k menoslovu ešte priraďte pána Šimečku a celú jeho progresívnu squadronu. Rozdiel je iba v tom, že kým sa niektorí vôbec nezaoberajú výberom slovníka a vyjadrujú sa ako "kočiši", iní si zas dávajú pozor na "oxfordské" maniere. No z úst, teda, z klávesnice im tečie to isté. Splašky.

Nie, nechcem nechať "maličkých ku mne prísť 

Nechajte maličkých prísť ku mne a nebráňte im, lebo takých je Kráľovstvo nebeské. Mt 19, 14. Ale keď už som o tej nenávisti, potom tiež pripomínam, že kresťanstvo, to pravé, pôvodné, číre, nielen to okázalé, hrané a pred kamerami a médiami predstierané, to je stelesnenie lásky. Nie nenávisti. "Zachovajme si obozretnosť voči politikom, ktorí používajú slovník kresťanstva, ale nehovoria jazykom Ježiša Krista." Píše sa na webovej stránke krestaniaprotinenavisti.sk. Čo to musí byť za vnútorné týranie, ktoré ženie spomínaných (a mnohých ďalších s nimi) k takej ventilácii nenávisti?

Naozaj ich ľutujem

Bez mocenskej stoličky zrazu neznamenajú nič. Bez funkcie nemajú meno, nie sú hviezdami tlačoviek, obrazoviek. Normálny človek to akceptuje, nájde si iný, hodnotnejší zmysel života a jeho náplň. Týmto zostáva už iba nenávisť. Nateraz voči všetkému inému - a to si vravia progresívni liberáli, ale časom to prejde (zjavne už aj prešlo) u nich do nenávisti voči samým sebe. Takýchto ľudí treba ľutovať. A snažiť sa pochopiť, prečo sa dá existovať v toľkej nenávisti. Či ten život ešte má vôbec nejakú cenu.

Viem, bez smetiarov by sme skapali na smrad a utopili by sme sa v odpade. Ale oni vyvážajú ten odpad čo najnenápadnejšie, ešte kým povstávame. Títo nenávistníci tým žijú celé dni a noci.

Úbožiaci.

https://krestaniaprotinenavisti.sk/

Vážení čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik