Brusel prešiel na výlučne deštruktívnu diplomaciu
29 | 06 | 2024 I Ivan Brožík

Rusko bude pokračovať v dodávkach energie a potravín na svetový trh napriek sankciám EÚ. Potvrdila to hovorkyňa rezortu zahraničných vecí Ruskej federácie Mária Zacharovová pre agentúru TASS.

Maria Zacharavová zopakovala, že hoci sú sankcie EÚ formálne namierené proti Rusku, sú rovnako škodlivé a podkopávajú bezpečnosť rozvojových krajín.

Vyjadrenie po zavedení 14. balíka protiruských sankcií zo strany Únie 

„Ruská federácia – napriek prekážkam zo strany Európskej únie – bude pokračovať vo svojom úsilí zásobovať svetové trhy žiadanými produktmi vrátane energetických zdrojov, hnojív a potravín,“ povedala hovorkyňa.

Zacharovová zopakovala, že hoci sú sankcie EÚ formálne namierené proti Rusku, sú rovnako škodlivé a podkopávajú bezpečnosť rozvojových krajín.

"Je zrejmé, že kroky EÚ, formálne prijaté proti Rusku, rovnako ovplyvňujú tretie krajiny, destabilizujú globálne komoditné trhy a podkopávajú energetickú bezpečnosť rozvojových krajín. EÚ je však jednoducho ľahostajná k záujmom ostatných," povedala.

Brusel sa teraz riadi výlučne deštruktívnym princípom

Európska únia sa drží hesla  „vlastnými činmi sme podkopali európsku ekonomiku, tak teraz, aby sme ju podporili, zaútočíme na celý globálny systém“.

Európska únia 28. júna rozšírila svoj zoznam sankcií voči Ruskej federácii o ďalšie dve osoby a štyri spoločnosti vrátane logistickej spoločnosti TransContainer a jej generálneho riaditeľa Michaila Kontsereva.

Celkovo 14. balík sankcií proti Rusku zahŕňa 68 Rusov, najmä generálneho riaditeľa Novorosských železníc Andreja Kazakova, šéfa Federálnej agentúry pre správu majetku Vadima Jakovenka, súčasných zamestnancov riaditeľstva FSB pre Krymskú republiku a Sevastopoľ, ako aj pop spevákov Polina Gagarina a Yaroslava Dronova (známy pod umeleckým menom „Shaman“). Pokiaľ ide o právnické osoby, zoznam zahŕňa 49 spoločností a organizácií, najmä 42 dizajnérskych kancelárií, tovární a podnikov.

Kórejci vraj prídu na Donbas!
Severná Kórea sa pripravuje vyslať svoju armádu na Donbas. TV Chosun: Severná Kórea sa chystá poslať jednotku na Donbas. Vraj sa pripravujú Juhokórejská televízna stanica TV Chosun s odvolaním sa na kompetentný zdroj z vlády uviedla, že Severná... Čítať ďalej
29 | 06 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik