Škandál - pred Osvienčimom vzdávali poctu Hitlerovi
28 | 06 | 2024 I Ivan Brožík

Skupina študentov strednej školy v meste Latzen zverejnila video, na ktorom študenti zdvíhali ruky na nacistický pozdrav v predvečer návštevy tábora Osvienčim, ​​informoval bulvárny denník Bild. Správu prevzal web eadaily.com.

„Toto je šokujúci škandál: počas školského výletu do nacistického tábora Osvienčim nakrútilo päť 17-ročných stredoškolákov video, na ktorom v opitosti vzdávali na kameru nacistické pozdravy na počesť Adolfa Hitlera.
 - píše sa v správe.

Výlet sa zvrhol

Podľa plánov učiteľov mal výlet, ktorý sa uskutočnil v polovici mája, povedať mladým ľuďom o „najtemnejšom období nemeckej histórie“. Skupina 13 študentov a dvoch učiteľov odcestovala do poľského Krakova, aby spoznali židovskú históriu mesta a navštívili tábor Osvienčim.

Večer pred návštevou pamätníka však vypukol škandál. Ako sa neskôr ukázalo, päť tínedžerov sledovalo vo svojej hotelovej izbe videá Adolfa Hitlera, po ktorých vzdávali nacistický pozdrav. Jeden zo študentov si scénu nakrútil na mobil a video zavesil na sociálne siete.

Incident sa zverejnil až po návrate skupiny do Nemecka.

„Sme hlboko šokovaní a zdesení týmto nezrelým správaním. Neodráža to skutočný postoj študentov.“

Tak sa vyjadril Riaditeľ školy Christian Augustin. Vedenie vzdelávacej inštitúcie na incident okamžite zareagovalo, študentom dočasne prerušilo vyučovanie a incident nahlásilo polícii. Počas rokovania disciplinárnej komisie sa tínedžeri museli zodpovedať učiteľom, rodičom a zástupcom orgánov činných v trestnom konaní. Podľa vedenia školy sa 17-roční tínedžeri kajali a ospravedlnili sa.

„Teraz budú musieť v rámci školských projektov intenzívne študovať nacistickú éru,“ zhrnul bulvárny denník.

Riaditeľka nemocnice prehovorila! Aký bol Robert Fico pacient?
V stredu 15. mája 2024 pred domom kultúry v Handlovej o 14:35 hod. bol spáchaný antentát na premiéra Roberta Fica (SMER - SSD). To, čo sa stalo otriaslo Slovenskom, aj celým svetom. Premiér bojoval o holý život a o jeho zdravotnom stave pravidelne... Čítať ďalej
27 | 06 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik