Michal Kovačič oficiálne skončil. Po 16 rokoch dostal v Markíze VÝPOVEĎ
28 | 06 | 2024 I Ivan Mihale

"Stranícky" moderátor Michal Kovačič dostal v televízii Markíza oficiálne výpoveď. Moderátor tak končí v televízií po 16 rokoch. Informoval o tom na sociálnej sieti.

JEHO pravda vs. verejný záujem

„Dnes som v televízii Markíza po 16 rokoch dostal výpoveď. Bez súhlasu odborov je neplatná, napriek tomu sa manažment rozhodol ísť cestou porušenia zákona. Za to, že som povedal vo verejnom záujme pravdu,“ napísal moderátor na sociálnej sieti s dodatkom, že brániť sa voči tomu sa, žiaľ, dá už len súdnou cestou.  

Odvážni kolegovia

„Kolegom ešte raz veľmi pekne ďakujem za obrovskú podporu, ktorú mi vyjadrili. 120 ľudí, ktorí v sebe našli odvahu, je niečo, čo ma úprimne prekvapilo a dáva mi veľkú nádej, že Markíza túto situáciu ustojí. Som rád, že náš tlak konečne donútil televíziu aspoň verbálne deklarovať, že bude redakcia pracovať slobodne. Od začiatku nám o nič iné nešlo. Sledovať to však všetci musíme pozorne aj v praxi,“ doplnil.

Pohladkal sa

„Ak napokon bude jediným výsledkom celej situácie, že Peter Gažík sa ma zbaví, ale konečne sa prihlási k základom novinárčiny a bude garantovať redakcii slobodu, považujem svoju misiu v Markíze za splnenú. Po 16 rokoch opúšťam najlepší spravodajský tím na Slovensku, ale veľmi mu držím palce a nielen počas dvojmesačnej výpovednej doby, ale aj potom mu budem určite pomáhať akokoľvek bude potrebovať v boji za slobodu v médiách,“ uzavrel Kovačič.

Ubehol už mesiac od situácie, kedy moderátor Kovačič v živom vysielaní relácie Na Telo namiesto tradičnej rozlúčky s divákmi na záver nedeľnej diskusie nečakane prehovoril o údajných snahách vedenia Markízy cenzurovať jeho reláciu, ale aj televízne spravodajstvo. Už vtedy vedenie televízie avizovalo, že je nemysliteľné, aby osoba, ktorá zneužila vysielací priestor, bola naďalej tvárou televízie.

Má to však háčik

V Markíze nedávno vznikla nová odborová organizácia, v ktorej vedení figuruje aj samotný Michal Kovačič. Odbory výpoveď pre Kovačiča odmietajú a trvajú na zachovaní politickej diskusnej relácie Na telo.

Pripomeňme si

Z diskusnej relácie Na telo sa v posledných epizódach stala iba relácia Pogratulujme si. Hostia, ktorí neboli politici, sa totiž iba obrazne potľapkávali po pleciach, skonštatovali, že mali na mysli presne to isté, ako ich spoludiskutér, v družnej atmosfére sa rozišli a diváci videli v priamom prenose iba propagandu Progresívneho Slovenska. Žiadne na telo, žiadne opačné názory, žiadnu polemiku.

Dodajme, že reláciu Na Telo v posledných týždňoch až mesiacoch jej vysielania aktívne bojkotovali vládni politici. A tu by sme chceli upozorniť, že nielen politici potrebujú  televíziu, ale aj  televízia potrebuje politikov.

K výpovedi sa aktuálne vyjadril aj poslanec Karol Farkašovský (SNS)

Uhrík zúri: Čo znamená Pellegriniho ÁNO pre Leyenovú a Šefčoviča?
Stručne a jasne napísal na sociálnej sieti svoj názor europoslanec Milan Uhrík za Republiku: "Toto nie! Vo štvrtok začal dvojdňový samit lídrov EÚ, kde sa dohodne návrh rozdelenia najvyšších postov v EÚ. Prezident Pellegrini sa už v stredu večer... Čítať ďalej
28 | 06 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik