Ľupták pre HD: Plnou parou, s úsmevom na perách k svetovému konfliktu (VIDEO)
28 | 06 | 2024 I Eka Balašková

Expert na financie a poslanec NR SR Pavol Ľupták (SNS) má zo súčasnej svetovej situácie dojem, že svet sa hrá so zapaľovačom nad sudom s benzínom v podobe možného budúceho svetového konfliktu sa rozhodí naplno. Povedal to v exkluzívnom videorozhovore pre Hlavný denník.

Ľupták si dal dokopy ťažkú vojenskú techniku prevážanú naprieč Slovenskom so správou, že USA dodali Ukrajine rakety dlhého doletu, ktoré zatiaľ nemôžu byť namierené na Rusko. Lenže Ukrajina už má rakety, ktoré použila začiatkom týždňa na bombardovanie civilného obyvateľstva na Kryme. Tie rakety obsluhuje USA. Nespí však ani Rusko a uzatvára dohodu o vojenskej spolupráci so Severnou Kóreou, ktorá je vyzbrojená a má dobre vycvičených vojakov. Do toho prichádza správa, že politika EÚ sa po eurovoľbách veľmi nezmení, takže sud s pušným prachom, na ktorom sedíme je chvíľu pred výbuchom. Hoci Ľuptáka označujú mnohí za konšpirátora poslanec si myslí, že sa treba pripraviť na veľmi ťažké časy.

Transporty techniky pokračujú

„Dneska ráno, 27. júna som cestoval zo stredného Slovenska do Bratislavy a musel som pätnásť minút čakať spolu s ďalšími autami, kým prejde veľká vojenská kolóna. Policajné autá vpredu, policajné autá vzadu. Som zvedavý, čo prevážali ťažké nákladné autá ešte aj s prívesmi,“hovorí Ľupták v úvode videa s tým, že neskôr sa zo správ v rozhlase dozvedel, že USA dodali Ukrajine rakety dlhého doletu, ale zatiaľ nedali povolenie strieľať na Ruskú federáciu.

„Môžu ju používať iba ako rakety nejakého stredného alebo krátkeho doletu na Ukrajine,“ doplnil Ľupták.

SHMÚ VARUJE! Búrky hrozia na celom území Slovenska
Búrky hrozia v piatok na celom území Slovenska. Výstraha Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) platí od piatkového poludnia až do polnoci. SHMÚ o tom informoval na svojom webe. Búrky môžu byť spojené s prudkým lejakom s intenzitou 20 až... Čítať ďalej
28 | 06 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Nie je dôvod byť kľudný

Ľupták pripomína, že toto povolenie zatiaľ Ukrajina od USA nemá, no dodali im taj rakety stredného doletu, ktoré začiatkom tohto týždňa vyleteli z ukrajinského územia na Krym.

„Nad plážou ozsypali kazetové bomby, čiže to bol útok na kúpajúcich sa civilistov na Kryme, to video prebehlo internetom: ´Ukrajina vystrelila raketu´. Ukrajina tieto rakety nevystrelila, oni sú iba na území ukrajiny je tam americká obsluha a tieto rakety obsluhujú z riadiaceho centra v prahu a idú cez satelity,“ vysvetľuje Ľupták s tým, že že rakety Američania strely riadia a cez americké satelity navádzajú na civilné ciele na Ukrajine.

Rusko sa neprizerá

„Takže čo čo vlastne robíme? Škrkáme zapaľovačom nad sudom s pušným prachom. Dokedy to ruská federácia vydrží a nedá nejakú takú takúto odpoveď? To je strašná vec, ale keď sa zamyslíme, Ruská federácia už reaguje,“ myslí si Ľupták s tým, že Putin predsa bol len pred pár dňami na návšteve v Severnej Kórei, s ktorou podpísal zmluvu o vzájomnej vojenskej spolupráci.

Čo to znamená?

„Ak by bola napadnutá Kórea, Ruská federácia príde na pomoc. Ak by bola ohrozená Ruská federácia, tak príde na pomoc Severná Kórea, ktorá má k dispozícii množstvo techniky, množstvo granátov,“vysvetľuje Ľupták s tým, že táto krajina má aj to, čo RF môže v prípade priameho konfliktu s NATO chýbať – živá sila, vycvičených vojakov.

Prekvapenie v Európe. Kde zobrať vojakov na vojnu s Ruskom?
Británia, Nemecko, Taliansko zrazu zistili, že nemá kto bojovať s Ruskom. Ak sa niečo stane, pre NATO bude problém naverbovať aj 300-tisíc vojakov. Nie sú ľudia Napriek agresívnym výzvam NATO na možnú vojnu s Ruskom, sa objavila nešťastná... Čítať ďalej
28 | 06 | 2024 | Milan Laca

V EÚ zmeny nehorozia

„Prebehli európske voľby, zdá sa, že zase bude pani Ursula von der Leyenová predsedníčka EK. Nič sa nezmení, len trošku sa posilnilo to kvázi to národné spektrum v EP a radostne spejeme k novej veľkej vojne a my si to na Slovensku žijeme, usmievame sa niekedy na tom,“ nepáči sa Ľuptákovi, ktorého kvôli jeho varovaniam v komentároch označujú za strašiaceho konšpirátora.

Komentátora pozval do debaty

„Ja som tomu človekovi povedal, nech príde do nejakej takejto video debaty a dáme karty na stôl. Toto sú veci, z ktorých sa neoplatí smiať. To sú veci, na ktoré sa treba pripraviť. Strašné veci sa chystajú a ja sa len modlím, aby nás to nezachytilo,“ uzatvára Ľupták.

Vážení čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik