Uniklo video od ktorého sa RTVS dištancuje! (VIDEO)
30 | 06 | 2024 I Eka Balašková

Slovenskí futbaloví reprezentanti postúpili do štvrťfinále Majstrovstiev Európy EURO 2024 v Nemecku. V médiách sa potom objavil škandál s videom s ostrými nadávkami na našich predchádzajúcich súperov z Rumunska a Ukrajiny. Pri vzniku videa figurovali futbalový agent a majiteľ cestovnej kancelárie Viktor Kríž, otec Mareka Hamšíka – Richard Hamšík, a údajne aj redaktor RTVS Ľuboš Hlavena. RTVS sa od videa dištancovalo, jeden z aktérov sa ospravedlnil. 

Na futbalových Majstrovstvách Európy v Nemecku sa v podobe slovenskej účasti v semifinále nepochybne zrodilo veľké prekvapenie – s našim stredajším súperom, Rumunskom sme remízovali 1:1. Veľkým prekvapením bolo víťazstvo nad jedným z favoritov celého šampionátu, Belgickom, kým s druhým súperom, Ukrajinou sme prehrali. Dnes o 18:00 hod. nás čaká zápas s Anglickom. 

Radosť z postupu v priebehu týždňa okorenilo video, ktoré uniklo a od ktorého sa RTVS dištancuje! O videu priniesli informácie televízia Joj, Hospodárske noviny, portál Startitup a Sportweb. Pri vzniku videa figurovali futbalový agent a majiteľ cestovnej kancelárie Viktor Kríž, otec Mareka Hamšíka – Richard Hamšík a údajne aj redaktor RTVS Ľuboš Hlavena.

Futbalový agent Viktor Kríž v uniknutom videu adresuje vulgárne nadávky súperom, s ktorými sa slovenská reprezentácia stretla v základnej skupine šampionátu. Nadávky Rumunom a Ukrajincom sú natáčané otcom Mareka Hamšíka – asistenta reprezentačného trénera Richardom Hamšíkom. Kamera a mikrofón však patrili RTVS.

„Musíme vyhrať nad tými cigánmi poj…anými Rumunmi,“hovorí Kríž do mikrofónu RTVS. Richard Hamšík drží na pleci kameru srovnakým logom.

„A verím, že Belgičania vyhrajú s tými poj…anými Ukrajincami, ktorí si nezaslúžia nič iné, len ťahať do p..e domov, nech radšej na fronte bojujú,“ nešetrí ďalšieho nášho súpera Kríž.

Video si môžete pozrieť tu:

Michal Kovačič oficiálne skončil. Po 16 rokoch dostal v Markíze VÝPOVEĎ
"Stranícky" moderátor Michal Kovačič dostal v televízii Markíza oficiálne výpoveď. Moderátor tak končí v televízií po 16 rokoch. Informoval o tom na sociálnej sieti. JEHO pravda vs. verejný záujem „Dnes som v televízii Markíza po 16 rokoch... Čítať ďalej
28 | 06 | 2024 | Ivan Mihale

RTVS sa dištancuje

„Je mi ľúto, že súkromné video uniklo takto na verejnosť. Bola to predzápasová eufória a viera v postup zo skupiny na Eure. Za vulgarizmy a urážky z videa sa všetkým dotknutým verejne ospravedlňujem. Kto ma pozná tak vie, že toto nie je môj jazyk,“ ospravedlnil sa Kríž na sociálnej sieti.

„RTVS sa dištancuje od videa a jeho obsahu. Nahrávka, na ktorej je technické vybavenie RTVS bola natočená bez vedomia televízie. Osoba, ktorá je za mikrofónom nie je zamestnancom ani spolupracovníkom RTVS,“vyjadrilo sa komunikačného oddelenia RTVS pre Startitup.

Zodpovedná príprava

Slovenská futbalová reprezentácia sa s tou anglickou stretne už v nedeľu o 18.00 v Gelsenkirchene. Slovenský kapitán Milan Škriniar hovorí o dobrej nálade v mužstve, aj keď spolu s prípravou sú spolu už viac, ako mesiac. Počas voľného štvrtka naši reprezentanti trošku oddychovali, no piatok už zaberali v tréningovom centre.

Oba tímy s rešpektom

„Sme radi, že sme postúpili. Tešíme sa na osemfinále. Anglicko je stále jedným z favoritom ME. Verím, že využijeme šance a súpera potrápime. Môžeme ich prekvapiť,“povedal Škriniar pre športový web Pravdy. Tak, ako slovenský, tak aj anglický tím pôjde do zápasu s chuťou vyhrať, ale aj s rešpektom.

„Máme zbrane, ako predčiť aj Anglicko. Určite majú kvalitnejších hráčov, ale my sme tímovejší,“ zhodnotil obranca.

Slováci postúpili do osemfinále Eura!
Slovenská futbalová reprezentácia remizovala vo svojom záverečnom zápase E-skupiny na majstrovstvách Európy v Nemecku s Rumunskom 1:1 a postúpila do osemfinále. V ňom v nedeľu (30. 6.) nastúpia proti Španielsku alebo Anglicku, informuje... Čítať ďalej
26 | 06 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik