Gyimesi: Nikto nedevalvuje význam slov tak, ako progresívci a ich médiá
29 | 06 | 2024 I Eka Balaskova

Podpredseda Maďarskej aliancie Győrgy Gyimesi už niekoľko rokov pozoruje, že slová, ktoré mali kedysi výrazne negatívny, až odpudzujúci význam, sa používajú takmer bežne. Skrátka – zdevalvovali, myslí si bývalý poslanec NR SR. V statuse na Facebooku uvažuje nad tým, kto alebo čo je tomu na príčine.

Devalváciu slov má podľa neho na svedomí liberálna časť slovenského politického spektra a médiá, ktoré ju podporujú. Keď už na ľudí správne nezaberalo slovíčko „fašista“ na konzervatívne naladených voličov, našli si voči politickým oponentom slovíčko „hanebný“. No a aby svoj vplyv upevnili, tak v poslednej dobe hovoria o (najlepšie medzinárodnej) hanbe.

„Fašista“ sem, „fašista“ tam

„Začalo sa to slovom fašista skloňovaným vo všetkých pádoch. Fašistami boli najprv kotlebovci, ďalej to boli ľudia vyznávajúci národné a konzervatívne hodnoty, podporujúci tradičnú rodinu, odmietajúci ideologický import zo zahraničia, či kolonizáciu migrantmi. Následne boli ako fašisti nálepkovaní už všetci, ktorí mali iný ako progresívny názor. Toľko fašistov na meter štvorcový ako na Slovensku nemali nikde na svete. Aspoň podľa progresívcov a ich červených denníkov. Čo potom, že nikto, kto tú nálepku dostal nechcel meniť demokratický systém, nezavádzal totalitu, nechcel meniť štátne zriadenie. Nie si osvietený progresívec, si fašista. Bodka! Nadužívanie slova fašista bolo tak intenzívne, až úplne stratilo svoj pôvodný význam a ľudia prestali naň reagovať. Gratulujem!,“ píše Gyimesi.

KRESŤAN LIPŠIC! Vyhrážal sa právnou ochranou, teraz prehovorila údajná milenka
Keď presne na Silvestra prišiel podnikateľ Zoroslav Kollár s videopozdravom pre vtedy ešte šéfa Úradu špeciálnej prokuratúry „Danielita“ Lipšica, ten reagoval vyhrážkou, že to len tak nenechá a bude sa právne brániť. Prešlo čosi vyše pol roka,... Čítať ďalej
28 | 06 | 2024 | Eka Balaskova

Našli si aj ďalšie slovíčko

„Ďalším v rade bolo slovo hanebný. Hanebný bol výsledok volieb, hanebná bola vôľa ľudu, ktorá si zvolila konzervatívnu vládu, hanebné boli zákony, ktoré príjmala (to, že ich posvätil aj Ústavný súd už nikoho nezaujímalo, stačilo, že mali tú správnu nálepku). Hanebnou sa stala zahraničná politika, hanebným suverénny názor a jeho nositeľ. Proste čistá katastrofa,“ myslí si Gyimesi.

Aby toho nebolo málo...

„No a napokon majú nové slovo, ktoré si osedlali - hanba. Tentokrát aj s prívlastkom svetová. Posledné dni je hanbou demokraticky povedať názor, ktorý im nevyhovuje, ktorý vybočuje z ich progresívneho videnia sveta. Hanbou je nechodiť do Bruselu v hlbokom predklone a odčítavať “partnerom” z pier. Hanbou je nezraziť okamžite opätky. Problém je, že ak progresívci budú svojimi nápadmi reálne robiť hanbu slušným ľuďom, tí si ju spočiatku ani nevšimnú, no negatívne dopady skôr či neskôr pocítia. Až sem sme sa dostali,“ uzatvára Gyimesi svoj status.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik