Dobré správy ministra financií
29 | 06 | 2024 I Eka Balašková

Od Ladislava Kamenického opozícia, ktorá sa pričinila o skokový nárast dlhu Slovenskej republiky, chce doslova zázraky. Ódorova (PS) prezidentkina vláda pri svojom odchode maľovala čierne, až katastrofické scenáre o tom, ako sa nám celá ekonomika rozsype na prach, ak nebudeme obrovským tempom konsolidovať. Súčasná vláda to však odmietla a keď sa ujala povinností, aj minister financií, aj premiér avizovali, že síce to bude bolieť, ale obyvateľstvo nemienia ekonomicky zničiť.

To sa však nepáči našej opozícii a tak kade chodia, vyčítajú ministrovi Ladislavovi Kamenickému (Smer-SSD), že nemáme také výsledky, aké by sme podľa nich mali mať. Kamenický však na Facebooku prichádza s dobrými správami. Tie sa týkajú reálnych miezd, ale aj zamestnanosti, či inflácie.  

Zotavovanie ekonomiky

„Naša ekonomika sa po dlhom období problémov konečne postupne zotavuje. Najnovšie čísla, ktoré máme na ministerstve financií k dispozícii totiž potvrdzujú, že po dvoch rokoch poklesu, ľuďom konečne začali stúpať reálne mzdy a v tomto roku budú rásť najrýchlejšie za ostatných 5 rokov,“ píše Kamenický na sociálnej sieti.

Nezamestnanosť klesá a inflácia by mala tiež

„Dobrou správou je aj to, že nezamestnanosť je na historickom minime. Zjednodušene by sa dalo povedať, že ten, kto môže a chce pracovať, tak pracuje. A rovnako ma teší, že sme dostali pod kontrolu infláciu. Len na porovnanie, kým za Matoviča rástli ceny o 12,8 percenta, teraz očakávame, že rok 2024 skončíme s infláciou na úrovni roka 2019, teda približne 2,7 percenta,“avizuje Kamenický s tým, že upratovať po minulých vládach ešte je čo, no plán, cieľ a spôsob, ako ich dosiahnuť, sú jasné.

Minister financií zúri: DENNÍK N PRERAZIL ĎALŠIE DNO! Drzo klame bez štipky hanby!
Denník E (ekonomické spravodajstvo Denníka N) v piatok uverejnil článok v súvislosti so zavedením procedúry nadmerného deficitu zo strany Európskej komisie pod názvom "Hlavným vinníkom zlého hospodárenia štátu sú Fico a Kamenický". Minister... Čítať ďalej
21 | 06 | 2024 | Diana Zaťková

Len na pripomenutie...

V roku 2023 sa oproti roku 2022 skoro strojnásobil deficit verejnej správy a za 3 roky vlády týchto pánov sa zadlženie Slovenska zvýšilo o 24 miliárd eur. Na rok 2024 nám tu minuloročnou legislatívnou smršťou zanechali deficit 8,5 miliardy eur, čo je 6,5 percenta HDP, pripomenul nedávno Kamenický.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik