8:0 pre ministra Eštoka. Ten sa pýta: Kto prevezme zodpovednosť? (VIDEO)
28 | 06 | 2024 I Eka Balaskova

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok ešte v piatok (22.6.) informoval o tom, že Krajský súd odmietol návrhy policajtov, tzv. čurillovcov, na vydanie neodkladných opatrení proti dočasnému postaveniu mimo služby. "AKÚ ZODPOVEDNOSŤ VYVODIA OPOZIČNÍ POSLANCI A NOVINÁRI, KTORÍ HRUBO KLAMALI PRI OBHAJOBE ČURILLOVCOV?," pýta sa minister.

„K diskriminácii žalobcov, teda čurillovcov, konaním ministra pri vydaní personálnych rozkazov nedošlo, to konštatuje krajský súd," povedal Šutaj Eštok ešte v piatok v rámci tlačovej besedy. Súd podľa ministra tiež konštatoval, že žalobcovia neučinili kvalifikované oznámenie o závažnej protispoločenskej činnosti a toto oznámenie nemá súvis s postavením mimo služby. V súvislosti s poskytnutím ochrany policajtom podal ešte v závere minulého roka trestné oznámenie.

PRAVDA VYCHÁDZA NAJAVO! Súd odmietol návrhy čurillovcov
Krajský súd odmietol návrhy policajtov, tzv. čurillovcov, na vydanie neodkladných opatrení proti dočasnému postaveniu mimo služby. Na piatkovej tlačovej konferencii o tom informoval minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) s tým, že rozhodnutia... Čítať ďalej
28 | 06 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

„Akú zodpovednosť vyvodia opoziční poslanci a novinári, ktorí hrubo klamali pri obhajobe Čurillovcov,“ pýta sa minister vo videu na sociálnej sieti s tým, že ešte nebolo ani schválené Programové vyhlásenie vlády a on už bol opozíciou s veľkým krikom odvolávaný práve kvôli čurillovcom.

⁠Vzdá sa pán Šimečka mandátu podpredsedu NR SR?  ⁠Ospravedlnia sa poslanci opozície za klamstvá, ktoré šírili a stále šíria? ⁠Začnú novinári konečne písať pravdivé informácie o čurillovcoch? ⁠Zverejnia médiá aj teraz bombastické titulky o tom, ako sa mýlili? Alebo sa také titulky objavujú len vtedy, keď sa im to hodí a majú krivo obviniť niekoho zo súčasnej koalície?,“ pýta sa Šutaj Eštok vo videu.

„Aká zodpovednosť bude vyvodená vami všetkými, keď tu vidíte čierne na bielom právoplatné rozhodnutia ôsmich súdov. Keby bolo jedno rozhodnutie, poviem, že dobre, keby bolo 1:1; 2:1; 3:2. 8:0 – kde je tá zodpovednosť,“ pýta sa minister s tým, že síce nemá voči nikomu zášť, ale za ospravedlnenie by bol rád. Predpokladá však, že nikto z nich nenájde potrebnú sebareflexiu a dostatok odvahy, aby tento krok urobil.

Facebook / Matúš Šutaj Eštok

„Nevadí. Nič to totiž nezmení na rozhodnutiach súdu 8:0 pre Ministerstvo vnútra,“ uzatvára minister.

Väčšina obetí TRAGICKEJ zrážky boli z JEDNEJ obce. Prehovoril starosta
Zrážka vlaku a autobusu ku ktorej došlo vo štvrtok krátko po 17.00 h na chránenom železničnom priecestí na Dvorskej ceste pri Nových Zámkoch zasiahla mnohých. Najviac však obyvateľov obce Semerovo, pretože až šesť obetí tejto tragickej zrážky totiž... Čítať ďalej
28 | 06 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik