ZBLÁZNILI SA? Podľa českej polície sú vraj výzvy k násiliu slobodou slova
27 | 06 | 2024 I Diana Zaťková

To, čo pácha česká polícia, je cez všetky čiary. Keď niekto ohľadom premiéra Slovenskej republiky Roberta Fica napíše, že "to prasa bolo treba zastaviť", oni sa oháňajú slobodou slova. Skonštatoval to na sociálnej sieti budúci europoslanec Ľuboš Blaha.

"Len si predstavte, keby niekto spáchal atentát na toho ich Pavla alebo Fialu. A ľudia by písali, že tie prasatá treba zabiť. To by tu všetci vrieskali, že treba prijímať exemplárne tresty. A predstavte si, že by niekto ospravedlňoval atentát na Čaputovú - slniečkari by ho napichávali na kôl," upozorňuje Blaha.

Ale v prípade Roberta Fica sa odrazu podľa slovenského politika česká polícia oháňa slobodu slova. Tá česká polícia, ktorá naháňa ľudí za to, že majú iní názor na Ukrajinu. Bravó!

"Dokonca naháňali ľudí za tričko s Che Guevarom. Spomeňte si. Za tričko s revolucionárom ťa kriminalizujú, ale za obhajobu vraha sa hrajú na slobodu slova," pripomína smerák. 

Smer reaguje na rozhodnutie českej polície: Neriešia výroky schvaľujúce atentát na premiéra Roberta Fica (VIDEO)
Smer-SD kritizuje postup českej polície v prípade vyhodnocovania výrokov schvaľujúcich atentát na premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Strana tvrdí, že podľa medializovaných informácií mala česká polícia odmietnuť stíhať verbálne prejavy, ktoré... Čítať ďalej
26 | 06 | 2024 | Diana Zaťková

A to nie je všetko

Česká pravicová vláda na čele s Petrom Fialom ďalej úplne zbytočne provokuje a rúca slovensko-české vzťahy, myslí si Blaha. "Nepohol s nimi ani atentát na nášho premiéra. Žiadna úcta. Nič. Ďalej hecujú slniečkarsky tábor na Slovensku - veď možno sa nájde ďalší Cintula. Že?"

Podľa Blahu je to nezodpovedné a neúctivé voči celému slovenskému národu. A my sa vážne ohradzujeme - za to, že chceme mier, niekto cítiť potrebu likvidovať naše nadštandardné susedské vzťahy? Vždy sme si vážili bratský český národ a našťastie - pán Fiala nehovorí v mene národa, iba v mene najagresívnejšieho fragmentu pražskej kaviarne. 

"Áno, provokácie od českých pravičiarov pribúdajú. Ale spolu s nimi pribúdajú aj hlasy odporu. V prieskumoch dominuje Andrej Babiš, v eurovoľbách posilnili českí komunisti, zo všetkých strán počúvame, ako sa väčšina Čechov ohradzuje voči protislovenským stanoviskám českej vlády. My na Slovensku v tom máme jasno - nebudeme oplácať rovnakou mincou. My si Čechov vážime, rovnako ako všetky slovanské národy," hovorí Blaha.

Česká polícia sa bráni
Polícia ČR deklaruje, že jej rozhodnutia sú vždy starostlivo odôvodnené. Uviedla to na sociálnej sieti. Česká polícia eviduje v súvislosti s atentátom na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) necelých 20 oznámení, niektoré z nich stále vyhodnocuje.... Čítať ďalej
26 | 06 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Kam až chcú dohnať tú svoju nenávisť?

"Nikdy by sme si nedovolili mávnuť rukou, ak by niekto vyzýval na vraždu českých politikov. Či nebodaj, že by schvaľoval atentát. A nikdy by sme len kvôli iným názorom neprerušili kontakty na medzivládnej úrovni. Sme totiž  štátnici, nie fanatickí aktivisti," dušuje sa politik. 

"Len tak nahlas rozmýšľam, kam až chcú dohnať tú svoju nenávisť - či už slovenskí alebo českí slniečkari? Najnovšie sa vytešujú, že niekde ich priaznivci vypískali prezidenta Petra Pellegriniho. Hecujú ich a potom sa tešia z takýchto primitívností - a potom niekto zase vytiahne pištoľ a oni sa budú tváriť, že čo s tým majú. Majú s tým všetko. Oni sú zdroj zla. Zdroj nenávisti. Zdroj všetkých Cintulov. Výsledkom je politické násilie. A my nezabúdame," uzavrel Blaha.

Fiala vysvetľuje: NIČ SOM NEMYSLEL NEÚCTIVO
O obnove medzivládnych konzultácií neuvažujeme z úcty k zranenému Ficovi! Český premiér Petr Fiala v stredu vyhlásil, že jeho utorňajší výrok o predčasnosti obnovenia medzivládnych konzultácií medzi ČR a SR nebol myslený neúctivo. Naopak, podľa... Čítať ďalej
26 | 06 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik