Úcta a bratstvo? Český prezident dostal od Slovákov poriadny výprask
28 | 06 | 2024 I Mária Škultétyová

Slovenský prezident navštívil českého prezidenta Petra Pavla. Nadviazal tak na tradíciu slovenských štátnikov, ktorí svoju prvú zahraničnú cestu smerovali do Prahy. Týmto aktom len potvrdzujú, že aj po rozdelení Československa pociťujeme blízkosť k bratskému českému národu.  Veľkou hanbou je fakt, že premiér Fiala tieto vzťahy hrubo a hanebne narušil. Prerušil ich len preto, že nesúhlasí s mierovou politikou Róberta Fica. Je hanbou i to, že na tomto stanovisku stále trvá.

Možno aj na pozadí tejto skutočnosti český prezident Pavel odkázal, že sa teší na návštevu slovenského prezidenta. Hovorí, že ich spoločným záujmom bude tlmiť vášne. Len dodajme, že naozaj bude čo tlmiť. Lebo počínanie a vyjadrenia premiéra Fialu dali Čechom voľný priebeh na prejavy nenávisti na adresu nášho premiéra. Zvlášť po atentáte, keď sa objavili komentáre súhlasu s atentátom a štvavé komentáre nenávisti voči Róbertovi Ficovi. Slovákov nahnevalo aj vyjadrenie českej polície. Tá slová ľútosti nad tým, že strelec nemieril vyššie a že streľba na „sviňu“ by chcela aj oceniť, vyhodnotila ako  slobodu prejavu.

Samozrejme, že tieto vyjadrenia treba nielen odsúdiť, ale aj potrestať.

A keďže je v ľudskej, a teda aj v našej slovenskej povahe odpovedať na nenávisť nenávisťou, niektorí z nás si neodpustili komentáre  s nelichotivým obsahom. Veď  ako sa u nás hovorí: jak Ďuro bohovi, tak boh Ďurovi.

Tak sa na tie vyjadrenia pozrime

Vojnový štváč a tlmiť vášne? To naozaj? A mieni sa ospravedlniť za to rozhodnutie českej polície o schvaľovaní atentátu na Fica? A teraz ide tlmiť vášne? Veď je to tajtrlík ako peeskári a spol. z opozície.

Prezident Pavel lásku k Slovensku berie ako len lásku k Čaputovej.

Mal by si s Fialom založiť firmu: FALOŠ s.r.o.

Vážený pane, ako môžu napísať toto vaše noviny? : A představte si, kdyby místo Roberta Fica proběhl atentát na Petra Fialu, ten by přežil a na Facebook by potom někdo napsal: “zastřelit takovou svini, to je na metál“ anebo “škoda, že ta Zelenského filcka nechcípla“ to vážne chcete, aby sme sa dohadovali?????? To akože máme my začať robiť to isté?? Že sa nehanbíte? Fuj! Ale čo čakať od …….. nič, len to, čo predviedli.

No, teší….. tvári sa, že sa teší, alebo má úlohy ho zlomiť a prispôsobiť na svoj obraz? Lebo na premiéra sa netešil a bolo to jasné…

Veľmi flexibilný prezident, ktorý sa vie prispôsobiť v každej dobe. Nie je čas pýtať sa, kto je kto, rozkaz občanov v eurovoľbách v ČR znel jasne. Pelleho treba za každú cenu prijať!

Hlavne, aby zaistil ochranu nášho pána prezidenta.

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

MIMORIADNA TRAGÉDIA! Minister Eštok priniesol informácie z miesta nehody (FOTO)
Počet obetí po štvrtkovej zrážke vlaku s autobusom pri Nových Zámkoch sa zvýšil na päť. Vyplýva to z aktualizovanej informácie, ktorú zverejnilo Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OSZZS) na sociálnej sieti. "Podľa informácií od... Čítať ďalej
27 | 06 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

 

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok