MIMORIADNA TRAGÉDIA! Minister Eštok priniesol informácie z miesta nehody (FOTO)
27 | 06 | 2024 I Gabriela Fedičová/TASR

Počet obetí po štvrtkovej zrážke vlaku s autobusom pri Nových Zámkoch sa zvýšil na päť. Vyplýva to z aktualizovanej informácie, ktorú zverejnilo Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OSZZS) na sociálnej sieti.

"Podľa informácií od zasahujúcich posádok päť osôb utrpelo zranenia nezlučiteľné so životom. A ďalších minimálne päť osôb je zranených," uviedlo operačné stredisko s tým, že zásah stále prebieha.

K zrážke podľa polície došlo na Dvorskej ceste II/1503 pri Nových Zámkoch. Nehoda sa mala stať krátko po 17.00 h na chránenom železničnom priecestí so závorami a svetelnou signalizáciou.

Obete dopravnej nehody zrážky vlaku s autobusom pri Nových Zámkoch sa zatiaľ nepodarilo identifikovať

Potvrdil to minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).

Pri nehode prišlo podľa ministra o život päť ľudí z autobusu. Zranili sa aj ďalší najmenej štyria ľudia z autobusu a rušňovodič z vlaku, ktorí boli prevezení do nemocníc v Bratislave, Nitre, Komárne a Leviciach. Stav dvoch z nich je vážny, do nemocnice boli prevezení vrtuľníkom. Jedným z nich je vodič autobusu. Ďalších troch zranených so stredne ťažkými zraneniami previezli do nemocníc sanitky.

K zrážke vlaku a autobusu došlo krátko po 17.00 h na chránenom železničnom priecestí na Dvorskej ceste pri Nových Zámkoch.

"Vraciam sa z miesta nehody a chcem vás požiadať, aby ste boli za každých okolností opatrní a duchom prítomní. Stačí malá nepozornosť a život sa v stotine sekundy môže zmeniť - navždy. Nech je táto smutná udalosť pripomienkou pre nás všetkých, aby sme dbali na bezpečnosť na cestách aj pri železničných priecestiach. Ďakujem všetkým našim zložkám za ich nasadenie pri zásahu. Je mi ľúto dnešnej tragédie, veľmi myslím na rodiny pozostalých a ich bolesť…Cestujúcim a zraneným želám, aby sa čo najskôr zotavili z tejto udalosti - fyzicky, ale aj psychicky," napísla minister vnútra Šutaj Eštok na sociálnej sieti.

Vážení čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik