Katastrofa v Nitre! Primátor Hattas vyhlásil mimoriadnu situáciu!
27 | 06 | 2024 I Gabriela Fedičová/TASR

Primátor Nitry Marek Hattas vyhlásil mimoriadnu situáciu v krajskom meste. Dôvodom sú škody, ktoré spôsobila prietrž mračien a vytrvalý dážď. Tie zasiahli mesto v stredu podvečer. "Škody na verejnom aj súkromnom majetku sú mimoriadne vysoké. Momentálne môžem konštatovať, že neevidujeme následky na životoch a pevne verím, že to tak aj zostane," skonštatoval primátor.

V meste bezprostredne po zistení závažnosti situácie zasadal Krízový štáb mesta Nitra. Podľa Hattasa sú v celom meste zaplavené a poškodené miestne komunikácie, zaplavené rodinné domy a pozemky vodou a bahnom. V mestskej časti Kynek opäť zasahujú príslušníci Hasičského a záchranného zboru, v ulici Nad Hrabinou odčerpávajú vodu z miestnej komunikácie.

V mestských častiach Dražovce a Zobor je vytopená pivnica v kultúrnom dome v Dražovciach, na Dobšinského ulici sú na komunikácii naplavené kamene a vytekajúce splašky, na Kláštorskej ulici sa prepadáva chodník. V lokalite sú vytopené pivnice rodinných domov.

V Starom Meste sú zaplavené garáže, parkovisko a miestna komunikácia na Vodnej, na Kalinčiakovej sú zatopené rodinné domy a vyplavené splašky kanalizácie. Pod železničným priecestím na Staničej ulici je prepadnutá vozovka, v križovatke Štefánikova a Štúrova ulica sú praskliny v asfalte miestnej komunikácie. Na Mostnej ulici je zaplavené detské ihrisko, podjazd pod R1A z Napervillskej ulice na Zobor je zaplavený a neprejazdný.

V mestskej časti Chrenová voda vytopila Študentský domov Zobor, poškodila a zaplavila miestne komunikácie. V Janíkovciach sú zaplavené miestne komunikácie, domy a záhrady, v kultúrnom dome zateká do sály. V mestskej časti Čermáň je poškodená vozovka na križovatke ulíc Kostolná - Hlboká. Na Železničiarskej, Hanulovej a Golianovej ulici zostalo nefunkčné verejné osvetlenie, zhrnul aktuálne škody Hattas.

AKTUÁLNE Na Slovenku udreli SILNÉ BÚRKY! Nitra pod vodou, krúpy, vietor láme stromy (VIDEO)
Nitra v problémoch! Extrémne počasie na západe Slovenska spôsobilo komplikácie v doprave a zaplavené cesty. Búrky sa už rozbehli naplno. Sprevádzajú ich lejaky, krúpy i mammaty, čo je vzácny typ oblačnosti, informuje portál regiony.sk. Silné búrky... Čítať ďalej
26 | 06 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik