Členovia vlády reagujú na mimoriadne tragickú nehodu pri Nových Zámkoch
27 | 06 | 2024 I Gabriela Fedičová/TASR

Pri nehode vlaku s autobusom pri Nových Zámkoch zomreli najmenej štyri osoby a päť sa zranilo. Potvrdilo to Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OSZZS) SR na sociálnej sieti s tým, že zásah stále prebieha.

K zrážke podľa polície došlo na Dvorskej ceste II/1503 pri Nových Zámkoch. Cesta je úplne neprejazdná. Obchádzková trasa vedie po ceste I/75.

Na miesto nehody mieri aj minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) a policajný viceprezident pre vnútorný poriadok a bezpečnosť Rastislav Polakovič.

Minister vyjadril sústrasť pozostalým a poďakoval sa všetkým zasahujúcim zložkám. "So zármutkom som prijal správu o tragickej zrážke vlaku s autobusom pri Nových Zámkoch. Vyjadrujem úprimnú sústrasť pozostalým. Zraneným prajem čo najrýchlejšie zotavenie," napísal minister.

Obdobne reagovala aj ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD).

"Je mi veľmi ľúto vyhasnutých ľudských životov a v myšlienkach som s pozostalými po obetiach," uviedol minister dopravy Jozef Ráž (nominant Smeru-SD).

 Sústrasť pozostalým vyjadril aj predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja Branislav Becík. "S hlbokým zármutkom myslím na obete a ich rodiny, ktorým vyjadrujem úprimnú sústrasť," uviedol.

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) priblížila, že vo vlaku sa viezlo viac ako 100 cestujúcich. Trať v úseku Nové Zámky - Dvory nad Žitavou je neprejazdná, železnice pracujú na zabezpečení náhradnej autobusovej dopravy. Hovorca ZSSK Dominik Drevický uviedol, že spolupracujú s príslušnými zložkami na zaistení bezpečnosti cestujúcich a riešení následkov nehody. Dodal, že išlo o vlak EuroCity (EC) 279 z Prahy do Budapešti. Lokomotíva a rušňovodič patrili Českým dráham, vlaková súprava a sprevádzajúci personál ZSSK.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik