Zorientujte ju už niekto! Veronika Remišová obviňuje...
27 | 06 | 2024 I Eka Balašková

Zorientujte ju už niekto, prosím vás! Veronika Remišová (Za ľudí / bývalé OĽaNO) má veľký problém. Súčasnú koalíciu obviňuje z neschopnosti a lenivosti. Tieto vlastnosti sa podľa nej prejavujú ohrozením miliárd z Plánu obnovy a odolnosti. Ministerka, kvôli ktorej sa vytvorilo Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR a sedela v koalícii, ktorá pre vlastné nekonečné roztržky nestíhala nič iné, okrem vlastných sporov, ide na Facebooku obviňovať súčasnú vládu z neschopnosti...?

Veronika Remišová soptí nad „červeným morom“ v materiáli, ktorý bol predložený na stredajšie zasadnutie vlády. Stále točí tú svoju pesničku o papalášizme a o tom, ako bola ich vláda dokonalou ukážkou čerpania eurofondov, kým teraz má problém aj ministerstvo zdravotníctva, aj minister životného prostredia, nezabúda však ani na svojho nepriateľa číslo 1 Richarda Rašiho, ale nešetrí ani iných ministrov. Aká bola Veronika Remišová dokonalá ministerka, prezradil začiatkom roka štátny tajomník MIRRI Michal Kaliňák (Hlas-SD).

Bojí sa o miliardy

„Vláda dnes predložila na vládu materiál, kde je doslova červené more v neplnení úloh z Plánu obnovy, kvôli čomu Slovensko môže prísť o miliardy eur z Plánu obnovy,“ rozhorčuje sa Remišová na Facebooku.

Tak toto je fakt vrchol! Neuveriteľné, ČO rozoberá Remišová!
Ministerka, ktorá hlasovala za šikanovanie občanov políciou, ide hovoriť o policajnom štáte? Tomu sa snáď ani nedá inak povedať, že poslankyňa NR SR Veronika Remišová (Za ľudí / bývalé OĽaNO) nemá Boha pri sebe, keď o súčasnej vláde hovorí, že... Čítať ďalej
23 | 06 | 2024 | Eka Balaskova

A zase papalášizmus

„Viaceré ministerstvá čelia vážnym problémom a oneskoreniam, ktoré môžu viesť k miliardovým škodám a ohroziť budúci rozvoj Slovenska. Namiesto toho, aby vláda efektívne riadila kľúčové reformy a investície, venuje sa iba demontáži právneho štátu, papalášizmu, zabezpečovaniu vlastných výhod na úkor ľudí, či bojom o funkcie!,“ zúri poslankyňa.

Čo ste vybavili???

„Za našej vlády sme nielen vybavili a vyrokovali Plán obnovy na rozvoj Slovenska, no zároveň sme boli aj premiantmi v jeho plnení. Slovensko za našej vlády bolo vždy jedna z prvých krajín EÚ, ktorá plnila všetky reformy a míľniky a zároveň sme medzi prvými aj dostávali platby z Plánu obnovy. Načas sa plnili všetky míľniky, či to už bolo v oblasti životného prostredia, informatizácie alebo iných reforiem. Teraz však vidíme, že každé jedno ministerstvo má problém,“ chváli sa Remišová.

Nezabúda byť osobná

„Špeciálne sa to týka ministerky zdravotníctva, ktorá sa radšej venuje predvádzaniu sa na sociálnych sieťach, ale aj ministra Tarabu, ktorý sa namiesto užitočných vecí sústredí na rýchlejší výrub stromov, alebo na vyhadzovanie odborníkov zo štátnych inštitúcii,“ upozorňuje exministerka.

Dobré správy pre vodárenské projekty samospráv
Na vodárenské projekty samospráv pôjde z eurofondov približne 192 miliónov eur. Z toho pre okresy Rimavská Sobota či Poltár schválila vláda projekty za zhruba 21 miliónov eur zo zdrojov Európskej únie (EÚ). Na tlačovej konferencii po rokovaní vlády... Čítať ďalej
19 | 06 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Ten, čo jej roky leží v žalúdku

„Veľké problémy s plnením Plánu obnovy má aj minister informatizácie Richard Raši. Ten na tejto parlamentnej schôdzy predkladal zákon o E-governmente, ktorým si posúval termín realizácie služieb pre občana v oblasti zaručenej konverzie. Termín plnenia si posunul dokonca o dva roky. Keby pán Raši pol roka vo svojej funkcii nepremárnil zabezpečovaním prezidentskej kampane pre Petra Pellegriniho za štátne peniaze, neboli by ohrozené kvalitnejšie digitálne služby pre občanov. Richard Raši mešká aj s realizáciou životných situácii, ktoré už dostal od nás predpripravené na zlatej tácke,“ nezabúda „si zatlieskať“ poslankyňa.

Kto podľa nej nemá problém?

„Problém má aj minister spravodlivosti Susko a minister vnútra Šutaj Eštók. Títo dvaja ministri majú plné ruky práce so zabezpečovaním beztrestnosti skorumpovaných politikov, a tak to aj v ich rezorte vyzerá. Vláda by sa mala bezodkladne venovať plneniu úloh z Plánu obnovy, pretože svojou neschopnosťou a lenivosťou ohrozuje kvalitné služby pre občanov a rozvoj Slovenska,“ uzatvára Remišová.

Reprofoto z videa / Facebook Michal Kaliňák | Michal Kaliňák

Za všetko hovorí Michal Kaliňák

"Bolo to obdobie hlavne hasenia požiarov, ktoré sme zdedili. Veronika Remišová bola skutočne katastrofou a úradnícke vedenie ministerstva nemalo reálny kontakt s legislatívnym procesom, takže problémy sa iba nabaľovali. Na rezort sme nastúpili do zdanlivého luxusu, lebo Veronika Remišová si na ňom dala záležať. Drahé stoly, sedačky, vešiaky, toto bolo jej mentálne vnímanie tohto rezortu. Nevnímala a evidentne ani nechápala množstvo problémov ktoré vyrábala ako na bežiacom páse, či už to bolo končiace eurofondové obdobie v katastrofálnom stave, alebo viac ako sto priorít schválených pre nové eurofondy, ale aj absolútna neaktivita smerom k najmenej rozvinutým okresom. Osobne ma zarazilo, koľko problémov dokázala vyrobiť, ale situácia je stabilizovaná, pretože vieme, ktorými krokmi chceme čo konkrétne dosiahnuť a už sa sústreďujeme na výsledky v tom, s čím sme prichádzali do vlády,“ povedal ešte začiatkom roka na Remičovej vedenie MIRRI odborník na samosprávu a štátny tajomník MIRRI, Michal Kaliňák. 

Exkluzívny rozhovor s Michalom Kaliňákom (HLAS - SD): Remišová vo svojej jednoduchosti veciam nerozumela a preto ani teraz nechápe čo spôsobila
Exkluzívny rozhovor s Michalom Kaliňákom (HLAS - SD), prvým štátnym tajomníkom MIRRI prináša Hlavný denník. Z rozhovoru sa dozviete v čom spočíva práca štátneho tajomníka, čo bolo prioritou počas prvých troch mesiacoch na MIRRI, prečo sa zrodil... Čítať ďalej
03 | 01 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok