Raši odkazuje SNS: Hlas sa nevzdá postu predsedu parlamentu!
26 | 06 | 2024 I Diana Zaťková/TASR

Hlas-SD sa nevzdá postu predsedu Národnej rady (NR) SR ani s ním nebude obchodovať. K téme sa vráti na jeseň. Minister investícií a kandidát Hlasu na pozíciu Richard Raši to uviedol pred stredajším rokovaním vlády. K hlasovaniu v parlamente chcú podľa neho pristúpiť vtedy, keď bude dohoda v koalícii.

"Trváme na tom, že tento post patrí nám a žiadna iná alternatíva nie je," vyhlásil Raši. Ako poznamenal, funkcia patrí strane podľa koaličnej zmluvy, ktorá vznikla na základe výsledkov parlamentných volieb.

K zdravotnému stavu premiéra Roberta Fica (Smer-SD) Raši nemá bližšie informácie. Komunikáciu s úradom vlády v potrebných témach hodnotí stopercentne. Minister dopravy Jozef Ráž (nominant Smeru-SD) skonštatoval, že s predsedom vlády sa rozpráva sprostredkovane prostredníctvom jeho najbližších kolegov.

Líder koaličnej SNS a podpredseda parlamentu Andrej Danko v utorok (25. 6.) uviedol, že naďalej však považuje za ideálne, keby tri vládne strany obsadili pozície troch najvyšších ústavných činiteľov. Poďakoval sa za podobné vyjadrenia Smeru-SD. Diskutovať v koalícii preto podľa Danka treba, či už to bude o koaličnej zmluve alebo o fungovaní koalície. Po zvolení Petra Pellegriniho, bývalého predsedu parlamentu a šéfa Hlasu-SD, za prezidenta podľa neho nastala nová situácia.

Prezident rozhodne o telerozhlase počas budúceho týždňa
Prezident SR Peter Pellegrini rozhodne o podpise zákona o Slovenskej televízii a rozhlase počas budúceho týždňa. Urobí tak po návrate zo zahraničnej pracovnej cesty do Bruselu. TASR o tom informoval odbor komunikácie Kancelárie prezidenta... Čítať ďalej
26 | 06 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik